Batman'da fidye için kaçırılan çocuğu polis kurtardı

Batman'da müteahit N.B.'nin oğlu, 10 yaşındaki Y.B., dün okul çıkışı kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2013 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da fidye için kaçırılan çocuğu polis kurtardı

Batman'da müteahit N.B.'nin oğlu, 10 yaşındaki Y.B., dün okul çıkışı kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Çocuğu kaçıranlar cep telefonu ile aradıkları ve fidye istedikleri babası N.B., polisten yardım istedi. Polis, yaptığı teknik takip ve Mobese kameralarından yola çıkarak, fidye isteyen 5 kişiyi yakalayıp çocuğu da kurtardı.

Bağlar Mahallesi'ndeki Selçuklu İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Y.B., cuma günü okul çıkışı, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından evine 200 metre uzaklıkta bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Çocuğun kaçırılması üzerine müteahhit N.B.'yi arayan bir kişi, "Çocuğun elimizde. Polise haber verme. Tekrar seni ararız" diyerek telefonu kapattı. N. B., durumu hemen polise bildirip, fidyecilerin kendisini aradığı telefon nuramasını da verdi. Batman polisi özel bir ekip oluşturup, fidyecilerin cep telefonunu takibe alarak, Mobese kameralarını da inceledi. Cep telefonunun Kayseri'de bir kişinin adına kayıtlı olduğunu belirleyen polis, yaptığı takipte Y.B.'u kaçıran 5 kişiyi Batman'daki kenar mahallelerden birinde kıskıvrak yakalayarak çocuğu da kurtardı.

Kurtarılan çocuk ailesine teslim edildi. Çocuğunu kaçıranların istediği fidye miktarını açıklamayan N.B., durumunu Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdikten sonra her tarafın arandığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu sabah saatlerinde bizi arayan emniyet teşkilatındandı. 'Çocuğunuzu bulduk. Olaya karışan 5 kişiyi de gözaltına aldık' dedi. Haberini duyunca derin bir oh çektik. Beni arayanlar numaralarını gizlemedi. O cep telefonu numarası Kayseri'de bir kişinin adına alınmış. Çocuğumun kısa sürede bulunmasından emeği geçen emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum."

Gözaltına alınan 5 kişinin soruşturmasının sürdüğü belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber