Depremde kaybettikleri Mahire'yi böyle yaşatıyorlar

Van'da iki yıl önce meydana gelen depremde hayatını kaybeden Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Mahire Bal'ın eserleri, adına açılan sergiyle yaşatılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2013 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Depremde kaybettikleri Mahire'yi böyle yaşatıyorlar

YYÜ'de, kentte 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde yıkılan apartmanın enkazı altında kalarak yaşamını yitiren resim bölümü 2. sınıf öğrencisi Mahire Bal'ın eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.

Depremde ölen öğrencilerin adının, yerleşkedeki binalara verilerek yaşatılmaya çalışıldığı YYÜ'de, Bal'ın adı da sergi salonuna verilerek, eserleri sergilendi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, açılışta yaptığı konuşmada, depremde hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin kampüste yaşatıldığını belirterek, "Öğrencilerimizden Mahire Bal ve Ayşegül Arcagök'ün isimlerini yurtlarımızdan birine bıraktık. Bugün de eğitim fakültemizin sergi salonuna Mahire kızımızın adının verilmesi bizi tekrar duygulandırdı. Bunlar bir tür kadirşinaslık örneğidir, sahiplenmedir. Aileleri nasıl evlerinde çocuklarını yaşatıyorsa biz de aynı duygular içerisinde çocuklarımızı yaşatıyoruz" dedi.

Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük ise öğrencileri Mahire Bal'ın farklı çalışmaları olduğunu ancak depremden önce bu çalışmalarını evine götürdüğünü vurgulayarak, "Yaptığı eserler, depremde enkaz altında kaldı. Burada sergilediklerimiz elimizde kalanlar" diye konuştu.

Mahire Bal ile aynı evi paylaşan ve 7 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan sınıf arkadaşı Emine Bora da şunları kaydetti:

"Mahire ile deprem günü oruçluyduk. Mekanı her halde cennettir diye düşünüyorum. Burada onun çalışmaları yer alıyor. Şu an duygularımı anlatamıyorum. Tekrar o günleri yaşadım. Onun sesi, çığlığı, baba diye feryadını hatırladım. Onun adına bu salonun açılması ve eserlerinin sergilenmesi beni mutlu etti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber