Tabela deyip geçmeyin, hayat kurtarabilir

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen acil çağrılarda, sokak ve cadde isminden daha çok tabela, durak levhaları, anıtlar, parklar, bilinen bina ve iş yerlerinin isimleri soruluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2013 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tabela deyip geçmeyin, hayat kurtarabilir

Olay nedeniyle heyecanlanan, nerede olduğunu bilmeyenlere, merkezdeki görevlilerce sorulan ve telefonun diğer tarafında bulunan kişinin verdiği bu yer bilgileri, 112 Acil Servisi ekiplerinin vakaya daha çabuk müdahale etmesine olanak sağlıyor.

Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Başhekimi Hamza Göğün, AA muhabirine, merkezi arayan kişiye ilk olarak olayı sorduklarını, vakanın bulunduğu yere ambulans ihtiyacının karar verilmesinin ardından da yer bilgisi aldıklarını anlattı.

Kendilerini arayan kişilerin heyecandan ya da olayın şokundan cadde ve sokak ismini vermekte zorlanması nedeniyle cami, banka, alışveriş merkezi gibi yerlerin isimlerinin sorulduğunu ifade eden Göğün, bunun yeterli olabileceğini söyledi.

Afyonkarahisar'ı tanımayan, bulunduğu yere yabancı olan ve heyecandan yer tarifi yapamayan kişilerden bu tür bilgileri aldıklarını dile getiren Göğün, şöyle konuştu:

"Bizi arayan kişi, bir camiyi bile tarif etse yeterli olabilir. Hayat kurtarabilir. Banka, dolmuş durağı, taksi durağının ismini bile verse bu bilgi hayat kurtarıcı olabilir. Böylelikle ambulansın daha hızlı yönlendirilmesi sağlanır. Arkadaşlarımız sürekli yollarda olduğu için şehirler arası yollarda bile tabelaların hangi kilometrede olduğunu biliyoruz. Bu tabelalar, şantiyeler, atölyeler, bize yardımcı oluyor. Biz de onlarla vatandaşa ulaşıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber