Diyarbakır'da ele geçen 3 ton esrar sergilendi

DİYARBAKIR'ın dün üç ilçesi ve bağlı köylerinde yapılan hava destekli operasyonda ele geçirilen 3 ton esrar, bugün basına gösterildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da ele geçen 3 ton esrar sergilendi

Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, 6 kişi de aranıyor.

Diyarbakır Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 5 köye dün Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde düzenlenen operasyon ele geçirilen 3 ton esrar bugün İl Jandarma Komutanlığı'nda basına gösterildi. Suç ve suç unsurlarının önlenmesi ile uyuşturucudan elde edilen büyük finans kaynağının ortadan kaldırılması amacıyla 600 personelin katılımıyla yapılan operasyona şehit Jandarma Er Adem Ödemiş'in adı verilirken; operasyona MİT Bölge Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Operasyonda 5'i ev olmak üzere 31 noktada arama tarama çalışması yapan güvenlik güçleri toplam 3 ton 45 kilo esrar, 601 bin 500 kök kenevir bitkisi, ele geçirdi. Toprak altına gizlenen uyuşturucuları ve silahları dedektör köpeklerin yardımı ile tespit eden güvenlik güçleri 1 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait mermiler, 1 tabanca, 1 terörist kıyafeti, 2 sırt çantası, hücum yeleği, örgütsel dokümanlar, dizüstü bilgisayar, CD , telefon ve harici bellekler ele geçirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber