Çanakkale'de atalarını andılar

Çanakkale'ye yolcu gemisi ile gelen Avustralyalı enerji şirketinin yöneticileri, çalışan ve tedarikçileri, Anzak Koyu'nda tören düzenleyerek atalarını andı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale'de atalarını andılar

Avustralyalı enerji şirketi Narta, yöneticileri, çalışan ve tedarikçileri Yeni Zelandalılar için, gemiyle gezi düzenledi. 'Sea Born Spirit' adlı gemiyle İstanbul'dan Çanakkale Kepez Limanı'na gelen Avustralya ve Yeni Zelandalı işadamları, yolcu otobüslerine binerek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Anzak Koyu'na gitti. Valilikten alınan özel izinle Anzak Koyu'nda atalarını anmak için bir tören düzenledi.

Her yıl 25 Nisan günü saat 05.30'da Şafak Ayini'nin yapıldığı Anzak Koyu'nda mini tören alanı hazırlandı. Alana sandalyeler ve kürsü yerleştirildi. Tören için özel olarak hazırlanan mini bayrak direklerine Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda bayrakları çekildi. Anzak yazısının bulunduğu kaideye Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinin çelenkleri bırakıldı. Törene katılanlar hep birlikte Avustralya'nın tanınmış radyo programcısı Alan Jones eşliğinde Avustralya ve Yeni Zelanda milli marşlarını seslendirdi.

Seremoni sonunda konuklara çay, kahve ve kuru pasta ikram edildi. Atalarını anan Avustralya ve Yeni Zelandalılar, ardından da 98 yıl önce filikalarla çıkartma yapılan sahile indi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber