Erdoğan, Türkiye'nin en büyük parkını açtı/Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vialand Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışında İstanbullulara seslendi. Birlik beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük eğlence parkı olan Vialand'ı açtı.

Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un geçmiş yıllardaki halinden bahseden Erdoğan, "Burası bir taş ocağı idi, pislikten geçilmiyordu. Haliç'in canlıları kalmamıştı. Balık yoktu. Tabi bir çok hocalarımızla görüştüm. Ben o zamanlar İstanbul başkanıydım. Bana dediler ki burayı doldurmaktan başka çare yok. Haliç'in aslı kara değildi. Altınboynuzu kalkıptan teneke parçasına çeviremeyiz. Halici yeniden Altınboynuzu olarak kazandırmak zorundayız. Bunun adımını atmamız lazım dedik. Mümkün dediler. Burayı temizlemeye kalkacak olursak. Gerek Fatih gerekse Beyoğlu'nda kayma olur. Bunu uluslararası camia ile istişare ettik. Buraya hocalar geldi. Onlar bu işe yüreklerini koydular ve bitirdiler" diye konuştu.

BÜTÜN BU İŞLER AŞK İŞİDİR

Bu işlerin sevda işi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Benim halkım biliyor ki AK Parti iktidarı söz verdimi sözünü tutar. Bugüne kadar ne aldatan olduk ne de aldanan. 10 yıl önce burada eğlence merkezi olacağı konuşulsa kim buna evet derdi. Ama bak oldu. Eğer inançlıysanız, kararlıysanız, bu ülkenin evlatlarını seviyorsanız yaparsınız. Bütün bu işler bir sevda işidir. Bir aşk işidir. Biz bu yola çıktık uzun ince bir yoldayız dedik ve gece gündüz gidiyoruz. Biz güzele bakan güzel düşünür diyen bir medeniyetin temsilcisiyiz" dedi.

PATRONLARDAN RİCA

Erdoğan, "Biz safalet sahnelerine alışık değiliz. Bizi yıkık, bakımsız yerler yakışmaz. Seviyeler bizden soruluyor. İstanbul'da standartların üzerinde İstanbul'un kimliğine çok uyucak bir eseri kazandırıyoruz. Bu güzel eserin İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum. Hele hele şu yavrularımıza hayırlı olsun diyorum. Çocukluklarını yaşayamayanlar burada bunu yaşayacaklar. Projenin patronlarına sesleniyorum. Burada zaman zaman ücretsiz uygulamalar olmalı" diye konuştu.

BİR OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ

Milliyetçiliği ayaklar altına aldıklarını bir kez daha hatırlatan Erdoğan, "Dün Hatay'daydım. 51 vatandaşımız şehit edildi. Ben o ailelerin halini gördüm. Tüm bunlara rağmen biz terörle mücadelemizi edicez. Biz tüm etnik kökenlerimizle birbirimize ayrı düşmeyeceğiz. Biz insanlığı yaradan dan ötürü seviyoruz. Dilsel milliyetçilik yok. Bizim aramıza siyasi mezhepçilik sokanlara biz ayrı duracağız. İster siyasi Türkçülük, ister Kürtçülük olsun karşıyız. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Bizim için önce insan önemli. Vialand İstanbul'umuza hayırlı olsun. Belediyemizi tebrik ediyorum ve kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber