Köy kadınları en lezzetli madımak yemeğini pişirmek için yarıştı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Akocak Köyü'nde, düzenlenen 'Madımak Şenliği'nde kadınlar 'En Güzel Madımak Yemeği Pişirme Yarışması'nda hünerlerini sergilediler

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy kadınları en lezzetli madımak yemeğini pişirmek için yarıştı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Akocak Köyü'nde, düzenlenen 'Madımak Şenliği'nde kadınlar 'En Güzel Madımak Yemeği Pişirme Yarışması'nda hünerlerini sergilediler.

Yozgat ile birlikte Sivas ve Tokat illerinin de yöresel yemekleri arasında yer alan madımak için düzenlenen şenliğin yedincisi bu gün yapılan eğlence ve yarışmalarla gerçekleştirildi. Sabah erken saatlerde köy kadınları tarafından toplanan madımaklarla pişirilen yemekler düzenlenen yarışmada sergilendi. Şenliğe katılan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, bu yıl 7'ncisi düzenlenen şenliğin her geçen yıl daha kapsamlı olarak yapıldığını belirterek, "Bu şenlikler insanların birbiriyle kaynaşması, yeni neslin eskileri tanıması ve akrabalık, dostluk bağlarının güçlendirilmesi açısından da çok önemli" dedi.

Merkezi Ankara'da bulunan Akocak Köyü Kalkındırma Derneği üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte madımak yemeğinin hazırlanışı ve pişirilmesi ilgiyle izlenirken pişirilen madımak yemekleri, davetlilere ikram edildi. Akşam saatlerine kadar eğlence ve yarışmalarla devam eden şenlikte Ahmet Ece, Ahmet Eşkin, Hüseyin Kağıt gibi sanatçılar davetlileri coşturdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber