İş makineleri operatörlük kursu açıldı

Kastamonu Belediyesi, meslek edindirme kursları kapsamında Kastamonu Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliği ile iş makineleri operatörlük kursu açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2013 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş makineleri operatörlük kursu açıldı

Kastamonu Belediyesi, meslek edindirme kursları kapsamında Kastamonu Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliği ile iş makineleri operatörlük kursu açtı.

Kastamonu Halk Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Belediyesi arazında yapılan protokol çerçevesinde iş makineleri operatörlük kursu açıldı. Meslek edindirme kursları arasında yer alan iş makineleri kursuna 210 kişi katıldı. Ayrıca iş sektöründeki talepleri de karşılaması beklenen iş makineleri operatörlük kursunda kursiyerler teorik eğitimlerini tamamlayarak uygulamalı eğitime geçti.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, kursun birçok kişiye iş kapısı açacağını belirterek, kursiyerlere başarılar diledi.

Yurdun her yerinde iş makinesi operatörüne ihtiyaç duyulduğunu, kursa katılanların istihdam şanslarını arttırmış olacaklarını ifade eden Aksoy, ildeki mesleki ve teknik kurslar açmaya devam edeceklerini söyledi. 15 Nisan'da başlayan iş makineleri kursunun 48 saatlik teorik eğitimlerinin Kastamonu Endüstri Meslek Lisesinde Motor ve Makine Bölümleri öğretmenleri tarafından verildiğini belirten Aksoy, "25 Mayıs itibariyle 24 saatlik uygulamalı eğitimlere geçtik. Eğitimler 16 Mayıs'ta tamamlanacak ve 23 Mayıs'ta sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan kursiyerlere ise kurs bitirme belgesi verilecek. Şuanda kursa 210 kişi katılıyor. Ayrıca bizlere 400 kişi daha başvuruda bulunmuş durumda. Her türlü talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu talepleri en iyi şekilde yerine getirebilmek için Eylül ayında tekrar iş makineleri kursu açmayı planlıyoruz. Bu kursları tamamlayan kursiyerler, aldıkları sertifikalarla talep olunan iş kolunda işe girebilecekler. Uygulamalı eğitimlerimizi başarılı bir şekilde sürüyor. Bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi bir borç biliriz" dedi.

Kastamonu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Tot, iş makineleri operatörlük kursunda mesleki anlamda gençlere yönelik para kazanıp ekmek sahibi olacakları bir kurs açtıklarını söyledi.

Amaçlarının gençlere meslek edindirmek ve bununla bağlantılı olarak ihtiyaç duyulan kalifiyeli eleman yetiştirmek olduğunu belirten Tot, "Bu kursların sonunda vereceğimiz sertifika ile kursiyerlerimiz mevcut ehliyetlerine G sınıfı ehliyeti işletebilirler" dedi.

Tot, "Bilindiği üzere Lastikli Ekskavatör, Beko Loder ve Greyder olmak üzere 3 dalda kurs veriyoruz. Kursların her türlü masrafları belediyemizce karşılanıyor. Ayrıca iş makinelerindeki kursiyerlere kendi operatörlerimiz eğitmenler eşliğinde eğitim veriyor. Kurs, 48 saati teorik, 24 saati uygulamalı olmak üzere 72 saat sürecek. Sözlü, yazılı ve uygulamalı sınavlar sonucunda başarılı olanlara iş makinesi operatörü sertifikası verilecek. Kursu başarıyla tamamlayanlar, G sınıfı ehliyet alabilecek" diye konuştu.

Ayrıca Tot, yaz ayının gelmesiyle birlikte yoğun iş temposuna rağmen kursiyerlere iş edinmeleri konusunda her türlü destek ve imkanları sağladıklarını belirterek, bu kapsamda 2 Ekskavatör, 3 Beko Loder ve 1 Greyderin uygulamalı eğitimlerde kullanıldığını kaydetti.

34 yaşındaki Yaşar Mahal ise, evli ve iki çocuk babası olduğunu belirterek, kendilerini sağlanan bu imkandan yararlanarak meslek sahibi olmak istediğini söyledi Mahal, ayrıca iş makinesi kullanan operatörlerin aylık 2 bin TL'nin altında maaş almadığını hatırlatarak, kendilerine bu imkanları sağlayan Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Halk Eğitim Merkezine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber