TBMM Araştırma Komisyonu Başkanı: Bernay'ın açıklamaları tatmin etmedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2006 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Keyfi Yönetim, Kamu Kaynaklarının Amaç Dışı Kullanımı ve Kadrolaşma İddialarını Araştırma Komisyonu'nun Samsun'daki toplantısı sona erdi.

OMÜ'deki iddiaları araştırmak için kurulan ve 3 gündür Samsun'da çok sayıda öğretim görevlisi, dekan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı dinleyen TBMM OMÜ Araştırma Komisyonu Samsun'daki toplantısını tamamladı. Toplantı sonunda basına açıklamalarda bulunan Araştırma Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir, komisyonun Samsun'daki çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti. Yılmaz, 3 gün boyunca birçok öğretim görevlisi, dekanı ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı dinlediklerini hatırlatarak, "Çalışmalarımız yoğun olduğu için komisyon arasında oluşturduğumuz alt komisyonumuz bugün OMÜ'de ziyarette bulundu. Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ı dinledi. Çalışmalarımızı burada böylelikle tamamladık Ankara'ya dönüyoruz. Bundan sonra rapor hazırlayarak TBMM Genel Kurulu'na sunacağız" dedi.

Üniversiteyle ilgili iddialar konusunda Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ın açıklamalarının kendisini tatmin etmediğini belirten Demir, "Bugün dinlediğimiz öğretim üyeleri de, OMÜ'de bilim adamlarına yeteri kadar desteğin verilmediğini ve bilimsel çalışmaların engellendiğine dair bilgiler verdi. Bu bilgiler daha önce bize ulaşmamıştı, bugün bunları duyunca daha çok üzüldüm. Bizim amacımız üniversitemizi daha iyi yerlerde görmektir. Kimseye karşı bir tutumumuz yok. Bilim adamlarının saygı gördüğü, insanların ayrıma tabi tutulmadığı bir üniversite gayreti içerisindeyiz. Şu anda birtakım kusurlar var ise gelecekte bunların yapılmaması için, bilimsel yayın sıralamasında daha üst düzeyde üniversite oluşturabilmemiz için neler yapmalıyız, bunları bir kanaat olarak ortaya koyacağız. Yoksa bizim şahıslarla işimiz yok. Bugün alacağımız tedbirlerle gelecek kuşakları çok daha iyi bir eğitimden geçirme imkanına kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber