İstanbul'a yeni bir üniversite kurulacak

Haber Giriş : 18 Ocak 2006 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların devredilmesiyle İstanbul Bilim Üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu bugün AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba başkanlığında toplandı. Toplantıda, 'Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tasarıya göre, Kadir Has Üniversitesi'nin kurucularından olan Türk Kardiyoloji Vakfı'nın üniversite bünyesinden ayrılacağını, üniversitenin bazı bölümlerinin de yeni kurulacak İstanbul Bilim Üniversitesi bünyesinde yer alacağını söyledi. Verilen önergeyle, yeni kurulacak Sağlık Bilim Üniversitesi'nin adı, İstanbul Bilim Üniversitesi olarak değiştirilmesi kabul edildi.

Görüşmeler sırasında verilen bir önergeyle Kadir Has Üniversitesi'ne bağlı Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim, Hukuk Fakülteleri ile Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'ne, Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları da eklendi. Bakan Çelik, CHP'li milletvekillerinin, Kadir Has Üniversitesi'nin ikiye ayrılarak, İstanbul Bilim Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite daha kurulması yönündeki eleştirileri üzerine, "Bunu, boşanma olarak algılamayın, yeni bir oğul olarak algılayın" dedi.

Daha sonra tasarının oylaması yapıldı ve kabul edildi. Buna göre Kadir Has Üniversitesi'nin kurucu vakıflarından Türk Kardiyoloji Vakfı, bu üniversitenin kurucu vakfı olma statüsünden çıkarılacak. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Florance Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü de yeni kurulacak İstanbul Bilim Üniversitesi'ne devredilmek üzere üniversite bünyesinden ayrılacak. Kadir Has Üniversitesi'nden ayrılacak fakülte, yüksekokul ve enstitünün öğrencileri, öğretim elemanları ve mal varlığı da İstanbul Bilim Üniversitesi'ne devredilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber