Kazada ölen dâhi Doçent'in İmam babasının en zor görevi

Haber Giriş : 19 Ocak 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik kazasında ölen dâhi doçent Gürsel Sönmez toprağa verildi. Cenaze namazını, eski imam olan babası Yusuf Sönmez kıldırdı

İstanbul'da önceki gün geçirdiği trafik kazası sonucu 38 yaşında yaşamını yitiren Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsel Sönmez, dün memleketi Çanakkale'nin Biga ilçesinde toprağa verildi.
Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) "Seçkin Genç Bilimci" ödülü sahibi Sönmez için önce ilçe merkezindeki Yeşilada Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını caminin eski imamı olan Gürsel Sönmez'in babası Yusuf Sönmez kıldırdı.

'Bu kayıp hepimizin'
Yusuf Sönmez, "Oğlum trafik kazası sonucu 38 yaşında hayatını kaybetti. Bu kayıp yalnız benim kaybım değil, Biga'nın, Türkiye'nin kaybı. Genç Bilimci ödülünü Türkiye'de almış, dünya çapında 37 yayını olan genç bilim adamımıza şu an son hizmetinizi yapmaktasınız" diye konuştu. Cenaze törenine, Gürsel Sönmez'in eşi Hayal Sönmez, yakınları, çalışma arkadaşları ve hemşerileri katıldı. Acılı eş Hayal Sönmez, yakınlarının desteğiyle, güçlükle ayakta durabildi.

Kızı cenazeye getirilmedi
Bilim adamının 2 yaşındaki kızı Buse ise cenaze törenine getirilmedi. Sönmez'in cenazesi daha sonra ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine Sabancı Üniversitesi'nin yanı sıra Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da çiçek gönderdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber