Eskişehir'in yeni valisi Güngör Azim Tuna görevine başladı

Son Valiler Kararnamesi ile Eskişehir'e atanan Güngör Azim Tuna, bugün valilik önünde düzenlenen ve vali yardımcıları ile bürokratların katıldığı karşılama töreninin ardından görevine başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'in yeni valisi Güngör Azim Tuna görevine başladı

Karşılamanın ardından valilik binasındaki tadilat nedeniyle B kapısından giriş yapan Vali Tuna, makamında bir açıklama yaptı. Valiler Kararnamesi ile iki yıldır gururla, onurla sürdürmekte olduğu Çanakkale Valiliğinden ayrılıp, yine Anadolu'nun gözbebeği Eskişehir'de bugün itibari ile görevime başladığını belirten Tuna, Eskişehir'e daha önce hiç gelmediğini, içinden transit geçtiğini söyledi. Görev için buralara geleceğini tahmin etmediğini belirten Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir'in bugün geldiği konumla ve geleceğe yönelik sunduğu imkan ve fırsatlarla daha da ileride olacak bir şehir olduğunu ifade ederek, "Eskişehir Anadolu'nun göz bebeği. Farklı coğrafyalardan insanların bir araya gelerek bir kültür zenginliğine sebebiyet verdiği, buluştuğu ve kaynaştığı, barışın, huzurun ve hoşgörünün egemen olduğu bir coğrafyaya vali olarak gelip görev yapmak benim için büyük bir onur ve gururdur. Türkler olarak geldiğimizde bizim için çok önemli bir coğrafyaydı. Buralar Osmanlının temellerinin atıldığı coğrafyalar. Kurtuluş savaşında da Atatürk'ün önderliğinde var olma mücadelesi verdiğimiz zamanlarda da bu coğrafya yine çok önemliydi. Cumhuriyetimizin şekillendiği topraklar. O yüzden burada görev yapmak bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Yetişmiş insan gücü gelişmiş sanayisi ve ticareti, coğrafi komumu, ulaşım imkanları ve renkli kültürü ile genç nüfusu ve ilim irfan yuvası üniversiteleriyle gerçekten Anadolu'nun gözbebeği bir il Eskişehir" dedi.

ESKİŞEHİR'İN TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR BAŞKENTİ OLMASI BİZİM İÇİN BİR FIRSAT

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Tuna, "Kardeş milletlerle daha çok kaynaşacağımız, onların lokomotif gücü olarak birlik beraberlik ve girişimcilik ruhu ile daha yüksek hedeflere yol alabileceğimiz bir süreçten geçiyoruz. Yüzlerce kültürel ve sanat etkinliği binlerce misafire ev sahipliği yapacağız. Türk Dünyası Eskişehir'de kucaklaşıyor. Bu yılın geri kalan döneminde de belki önümüzdeki yıla sarkacak şekilde hep birlikte Eskişehir halkıyla sizlerle birlikte yapacağımız etkinliklerle ve yapısal projelerle bunu en iyi şekilde değerlendirip akabinde de Eskişehir'e bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz.

Bakanımız, milletvekillerimiz, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve tüm Eskişehirliler hepimiz elle Eskişehir için uyum içinde en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Konuşmamı Yunus Emre diyarında onun sözleri ile bitirmek isterim, 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz' her şeyin başı sevgi. Biz insanımızı seviyoruz. Ona hizmet için elimizden geleni arkadaşlarımızla birlikte Eskişehir'de yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

ESKİŞEHİR'İN HEYECANA İHTİYACI VAR

Vali Tuna, yöneltilen "Çanakkale'de Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı Projesi yürütülüyordu. Eskişehir'de de Türk Dünyası Kültür Başkenti Projesi var. Çanakkale'de yarım kalmış bir proje Eskişehir'de yeni bir proje yürüteceksiniz. Sizin için zor bir görev olacağını düşünüyor musunuz? sorusuna karşılık "Çanakkale'de yarım kalmış bir şey yok. Henüz başlamayan bir proje var. Eskişehir'in buna daha çok sarılması lazım. Belki o noktada biraz zayıflık var. El birliği ile olması lazım. Çanakkale'de bu şuanda oluşmuş durumda. 2013 Kültür Başkenti konusunda biz Eskişehir'i daha fazla heyecanlı olmaya ve manevi destek vermeye davet ediyoruz. Eskişehir etkinlik yorgunu bir il diye duydum, bunu kabul edemeyiz, burada genç bir nüfus var. Bizim işin ucundan tutacak insanlara ihtiyacımız var. Bizim için son tahlilde önemli olan 2013 bitti, gelenler oldu gidenler oldu, bize geriye ne kalacak, bizim için önemli olan bu. Organizasyonlar fotoğraf karelerinde kalacak, ama bu yeterli değil, somut elle tutulur yapısal işlere de imza atılması lazım. Bizim seneler sonra 2013'ü hatırlatacak projelere de imza atmamız

lazım. Yine de geç değil, birlikte hızlı hareket edersek bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Konuşmasının son bölümünde görevi devraldığı merkez valisi Kadir Koçdemir ile ilgili de konuşan Vali Tuna, "Vali Koçdemir çok kıymetli biridir, entelektüel kapasitesi çok yüksektir, bizden kıdemlidir. Eskişehir'e hizmet etme imkanı bulmuştur, o da buranın daha güzel görünmesini istemiş ve 2013'ün bir fırsat olduğunu düşünerek valilikteki çalışmaları başlatmıştır" diye konuştu.

Konuşmasında Çanakkale'ye de mesaj gönderen Tuna, "Çanakkale hatıralarımız taze, onun gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olacak. Bir nöbet değişimi yaptık, yeni valimizle el sıkışarak ayrıldık. Güzel temennilerle ayrıldık, Çanakkale'den. Buradan tekrar selam ve sevgilerimizi yolluyoruz Çanakkale'ye" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber