Muhasebecilerde sessiz devrim

1990 yılında kurulan Muğla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın hafta sonu yapılan kongresinde yönetim değişikliği yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhasebecilerde sessiz devrim

1990 yılından bu yana MSMMMO'nun başkanlığını yürüten Hasan Demir, son genel kurulda seçimi kaybederek görevi yönetim kurulu üyesi Mehmet Çomak'a devretti.

Pazar günü oda toplantı salonunda, Merkez ilçe, Marmaris, Datça, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Ula, Kavaklıdere, Yatağan ve Milas ilçelerinde bulunan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin katıldığı kongrede 498 oy kullanıldı. 3 oyun geçersiz çıktığı kongrede, 2 grup ve bir bağımsız aday çekişti. Mehmet Çolak'ın liste başı olduğu Katılımcı Değişim Grubu seçimlerde 265 oy alırken, mevcut başkan Hasan Demir'in liste başı olduğu Çağdaş Demokratlar Grubu 154 oyda kaldı. Bağımsız aday Aylin Yüksel ise 85 oy aldı.

Seçim sonrası yönetim kuruluna Katılımcı Değişim grubundan Mehmet Çomak, Nail Değirmenci, Servet Evran, Çağdaş Demokratlar grubundan Hasan Demir ve bağımsız aday Aylin Yüksel asil üyeliklere seçildi. Yönetim kurulu arasında yapılan seçimde ise Mehmet Çomak Başkanlığa, Aylin Yüksel Başkan Yardımcılığına, Servet Evran Oda Sekreterliğine, Nail Değirmenci saymanlığa ve eski başkan Hasan Demir de yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Muğla Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın yeni başkanı Mehmet Çomak, MSMMMO'yu bulunduğu yerden daha da ileri götürmek için çalışacaklarını söyledi. Çomak, "Yapılan seçimde bizleri güvenerek görev veren tüm üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Meslektaşlarımız arasındaki dayanışmayı ön plana çıkarmak istiyoruz. Diğer odalarımız ile işbirliğimiz bundan sonra da devam edecek. Yıllardır devam eden sorunlar var. Bu sorunlarımızı yeni yönetim olarak çözmek istiyoruz. Yeni dönemde ilçe temsilciliklerimizi atama ile değil, seçim ile belirleyeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber