CHP, ölüm köprüsünde basın açıklaması yaptı

Son iki hafta içerisinde meydana gelen iki farklı trafik kazasında 15 kişinin yaşamını yitirdiği ve 20 kişinin yaralandığı Çakal Köprüsü'nde basın açıklaması yapan CHP, Çakal Köprüsü'nün ‘Ölüm Köprüsü' olduğunu belirterek, iktidarı suçladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP, ölüm köprüsünde basın açıklaması yaptı

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Kahta İlçe Başkanı Abdullah Erdem ve diğer partililer kazaların meydana geldiği Çakal Köprüsü'nde basın açıklaması yaptı. Son olarak tarım işçilerini taşıyan minibüsün kaza yapması ve içerisinde bulunan 10 kişinin yaşamını yitirmesi, 14 kişinin yaralanması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Çakal Köprüsü'nü 'Ölüm köprüsü' olarak adlandıran CHP İl Başkanı Av. Bilal Doğan, kazada Karayollarından, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, iktidar milletvekillerine kadar birçok kurum ve kişiye eleştiri getirdi.

İktidarı sert bir şekilde eleştiren Bilal Doğan, "İşlerini adam gibi yapsınlar, yapmıyorlarsa işini adam gibi yapacak kişilere bıraksınlar. Bu köprünün adı Çakal Köprüsü değil Ölüm Köprüsü olmalıdır. Bu insanlar fakir oldukları için ekmek paralarının peşinde koşarken öldüler. Şimdi soruyorum yetkililere bunun hesabını kimler verecek? Son 10 günde iki kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Kaza takdiri ilahi olabilir ancak tedbir insana mahsustur. Bu köprüde nasıl olur da bariyer olmaz? Nasıl olur da bir köprü bu kadar virajlı ve arıza olabilir? İlimizin sahipsizliği bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Adıyaman'ın başı sağ olsun diyoruz. Acıyı yüreğimizin ta derinlerde hissettik. Allah bir daha bu tür acılar yaşatmasın ölenlere rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber