Valilik önünde eğitim sistemi protesto edildi

EĞİTİM-Sen üyesi bir grup ile öğrenci velileri hükümetin eğitim politikalarını tepki göstermek amacıyla İstanbul Valiliği önünde toplandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2013 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Valilik önünde eğitim sistemi protesto edildi

Hükümet alehine sık sık slogan atan grup, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, pankart ve dövizlerle Cağaloğlu'nda bulunan İstanbul Valiliği önüne geldi. Burada grup, 'Susma, ses çıkar, okuluna sahip çık' diye slogan attı. Öğrenci velilerinin ellerindeki 'Okuluma dokunma' yazılı dövizler taşıdı. Bir öğrenci velisi de eyleme kucağındaki çocuğuyla geldi.

Burada basın açıklamasını grup adına Eğitim Sen 3. Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosu yaptı. Türkiye'de son zamanlarda düzenlenen eğitim sistemini eleştiren Hüseyin Tosu, “Yeterli alt yapı çalışması yapılmadan, bilimsel ve toplumsal ihtiyaçlar esas alınmadan düzenlenen bu sistem pek çok soruna neden olmuştur. 4+4+4 sistemiyle çocuklarımız daha 9-10 yaşlarında kendi iradeleri dikkate alınmadan çocuk hakları sözleşmesi ihlal edilerek mesleki yönlendirmeye tabi tutulmuşlardır. 28 Şubat dayatmalarından yakınanların bugün yaptıkları 28 Şubat'çıları aranır duruma getirmiştir” dedi.

Eylem nedeniyle çevik kuvvet ekipleri valilik önünde güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasının ardından bir süre sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber