Eşini öldüren kocanın cezası arttırıldı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde iki yıl önce, kendisinden yazlık ev almasını istediğini öne sürdüğü eşi 45 yaşındaki Ayten Demirörs'ü 15 yerinden bıçaklayarak öldüren kuaför 57 yaşındaki Hüseyin Demirörs'e verilen 15 yıl hapis cezası, Yargıtay'ın fazla indirim uygulandığı yönündeki bozma karının ardından 16 yıl 8 aya çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşini öldüren kocanın cezası arttırıldı

Olay 15 Temmuz 2011 tarihinde, 537 sokak numara 18'deki binanın 5'inci kattaki 17 numaralı dairesinde meydana geldi. İlk eşini yıllar önce kaybeden kuaför Hüseyin Demirörs, 10 yıldır birlikte yaşadığı Ayten Demirörs ile 4 Ocak 2011'de resmi nikahla evlendi. İddiaya göre Ayten Demirörs, eşi Hüseyin Demirörs'e oturdukları evi ve dükkanı satıp yazlık ev alması için son zamanlarda baskı yapmaya başladı. Olay sabahı çift yine, yazlık alma yüzünden tartıştı. Hüseyin Demirörs, mutfaktan aldığı bıçakla eşine salonun ortasında saldırdı. 15 yerinden bıçakladığı eşinin öldüğünden emin olan Hüseyin Demirörs, oturdukları eve 100 metre uzaklıkta olan Bornova Polis Merkezi'ne gidip teslim oldu. Eve giden polis, önceki eşinden üç çocuğu bulunan Ayten Demirörs'ün cesedini buldu. Koca Demirörs tutuklandı.

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yakın akrabayı nitelikli şekilde kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Demirörs, daha önce verdiği ifadesinde, ilk eşinin ölümünün ardından 10 yıl önce Ayten Demirörs ile tanışıp birlikte yaşamaya başladıklarını, olaydan 7 ay önce de resmi nikah kıyıp evlendiklerini söyledi. Hüseyin Demirörs, şunları anlattı:

"Aramızda önemli bir sorun yoktu. Babam ölünce, bir miktar miras kaldı. Bu parayla yazlık almayı düşünüyorduk. Elimdeki paraya yazlık bulamadım. Bu parayla araba ve evin ihtiyacı olan eşyaları aldım. Eşim ilk başta yazlıkta yaşayamayacağını söyleyince ben de parayı harcadım. Ancak eşim olaydan bir gün önce, kız kardeşinin yazlığına gidip kaldı. Buradan geldikten sonra yazlıkta yaşamın güzel olduğunu anlatıp, evi veya dükkanı satıp yazlık almam için ısrarcı olmaya başladı. Kendisine evi satmayacağımı söyledim. Dükkanı satmak için emlakçıya gittim. Emlakçı bana, yan taraftaki inşaatın bitmesinin ardından, dükkanını değerinin yükseleceğini söyleyip, şimdilik satmamamı istedi. Aramızda yine tartışma çıktı. Bana ağza alınmayacak sözler söyleyip, ağır hakaretlerde bulundu. Korkutmak amacıyla mutfağa gidip bıçak aldım. Bıçağı görünce korkup belki vazgeçer diye düşündüm. Daha çok küfür etmeye başladı, üzerime doğru geldi. Bıçağı üzerine doğru salladım. İlk olarak karnına saplandı. Daha sonra bıçağı kaç kez sapladım hatırlamıyorum. Böyle olmasını ben de istemezdim."

ÖMÜRBOYU HAPİS, İNDİRİMLERLE 15 YILA DÜŞTÜ

Demirörs yargılama sonunda, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, daha sonra Demirörs'ün cezasını, ölenin 'Şerefsiz herif' diye hakaret etmesinden dolayı suçu ağır tahrik altında işlediğine kanaat getirerek cezayı 18 yıla, duruşmalardaki iyi halini gözönünde bulundurarak da cezasını 15 yıla kadar indirdi.

YARGITAY AZ BULDU

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği cezayı az bularak bozdu. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bozma kararının ardından tekrar görülen davaya, öldürülen Ayten Demirörs'ün kızı Ebru Tekbaşer, oğlu Ertuğ Tekbaşer, avukatı Fuat Aldemir ile Hüseyin Demirörs ve avukatı Salim Şirin katıldı. Sanık Hüseyin Demirörs, mahkemenin eski kararda derinmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, sanığa verilen ömürboyu hapis cezasını 'tahrik' indirimiyle bu kez önce 20 yıla, ardından iyi hal indirimiyle 16 yıl 8 ay'a indirdi. Sanık avukatı, kararı temyiz başvurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber