Oğuzeli'ne modern camii

Gaziantep'in Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, çürüme tehdidi bulunan camiye el atarak, yeni bir cami yapılması için çalışmaları hızlandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oğuzeli'ne modern camii

Kısa zamanda ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak olan camide tüm ayrıntılar düşünüldü. Oğuzeli ilçesindeki tarihi dokunun korunması ve yeni modern sosyal donatıların yapılması için büyük bir özen gösteren Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, son olarak ilçeye modern bir cami kazandırıyor. İlçe Müftüsü ile koordineli yapılan çalışma sonunda yeni cami vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Mevcut caminin duvarlarının çürüdüğünü ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Başkan Öztekin, ''O zamanın şartlarına göre yapılmış çok eski bir camiydi. Hem ihtiyaçlara cevap vermiyor, hem de caminin üst katları tehlike arz ediyordu. Çökme ihtimali çok yüksekti. Bizim ekibimiz ve Bayındırlık ekibinin hazırlamış olduğu raporda caminin çürümüş olduğu, ihtiyaca cevap vermediği ve tehlike arz etiği belirtilmişti. Bunun üzerine başta Sayın Müftümüz olmak üzere, hocalarımızla görüşerek yeni caminin çalışmaları başladı. Şuan büyük bölümü tamamlandı. Yakın zamanda hizmete açılacaktır. Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Oğuzeli Müftüsü Şaban Kondi ise, yeni caminin ilçe için zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Bekir Öztekin'in çalışmalara büyük katkı sağladığını ifade etti. Eski caminin yıllardır bakıma muhtaç bırakıldığına da dikkat çeken Müftü Kondi, ''Konuyu Belediye başkanımızla paylaştık ve hemen tüm ekipleri seferber ederek incelemeye başlattı. Diğer tüm konularda önemli desteği oldu. Kendisine ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum. 1957 yılında yapılan camimiz o dönemde müftü olan Salih Hocamız gayretleriyle yapılmıştı. Yapılan araştırmada özelikle üst katlarda ciddi çatlamalar olduğu belirlendi. Bir an önce yıkılması gerektiğini, insanların namaz kılmak için namaza girdikleri taktirde o bölümün çökme durumuyla karşı karşıya olduğunu yetkililere söyledik. Durum bilimsel raporlarla tespit edildi. Bunun üzerine caminin yıkımını yapalım daha güzel daha modern bir cami yapalım dedik ve camimiz için çok güzel ciddi bir proje hazırlandı. Sayın başkanımızdan Allah razı olsun onun katkılarıyla burayı bir an önce bitirip ibadete açacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber