Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan öğretmenlerin açtığı davaların birinden, yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Haber Giriş : 15 Aralık 2003 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan öğretmenlerin açtığı davaların birinden, yürütmenin durdurulması kararı çıktı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan öğretmenlerin açtığı davaların birinden, yürütmenin durdurulması kararı çıktı. Kararda, davacı öğretmenin görevin yürütülmesine ilişkin genel aksaklıklardan sorumlu tutulamayacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imzasıyla uzaklaştırılan 167 öğretmenden Şerife Ece Mırcık, yürütmenin durdurulması yönünde 7. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada haklı bulundu. Öğretmenlerin inceledikleri kitaplara ilişkin hazırladıkları raporlara, hatalarını belirlemelerine karşın 'Uygun bulunmuştur' şeklinde ibare düştüğü iddiasını inceleyen mahkeme, öğretmenlerin söz konusu ibareyi işlerinin gerekliliği olarak yazmak zorunda olduğunu kaydetti.

Mırcık'ın imzasının bulunduğu inceleme raporlarında, incelenen eğitim aracındaki eksikliklerin açık olarak yazıldığı, değerlendirme kısmında ise şekil ve muhteva yönünden uygun bulunduğunun belirtildiği anlatıldı. Kararda, inceleme ve değerlendirme raporlarının, bu konuda asıl karar verecek olanların nesnel değerlendirme yapabilmelerine olanak verecek şekilde hazırlandığı vurgulandı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bu karardan sonra Mırcık'ın göreve yeniden başlaması gerektiğini söyledi. Dinçer, "Dava açan diğer öğretmenlerin de göreve döneceğini sanıyoruz" dedi. Radikal

Radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber