Didim'de mavi bayraklar plajlarda

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Didim'de Mavi Bayrak almaya hak kazanan plajlar ve marina adına Mavi bayrak almaya hak kazanan Altınkum sahilinde bir tören düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2013 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Didim'de mavi bayraklar plajlarda

Didim'de Mavi bayrak almaya hak kazanan 12 mavi bayraklı plajlar ve marina adına Mavi bayrak almaya hak kazanan Altınkum sahilinde bir tören düzenlendi. 5 Haziran Dünya Çevre gününde yapılan etkinliğe

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, İzmir-Aydın İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ile mavi bayrak almaya hak kazanan işletmecilerin yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı Turizmde olmazsa olmazların birinin de mavi bayrak olduğunu hatırlatarak "Bugün burada yazın her gün binlerce insanın denize girdiği ve dünyada sayılı yerler arasında bulunan Altınkum plajına mavi bayrak asacağız. Bu da buranın ne kadar temiz olduğunun bir göstergesidir. Bu anlamda sizler buraları koruyacaksınız ve temiz tutacaksınız. İşletme sahipleri de aynı şekilde kıyılarını temiz tutarak bu bayrağı almaya hak kazandılar; kendilerini de kutluyorum. Önemli olan bunu sürdürmek; bu konuda aynı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Törende konuşan İzmir-Aydın İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş Altınkum'un Türkiye'de mavi bayrağın gururlan dalgalandığı birkaç yerden biri olduğunu belirterek 17-23 Haziran tarihlerinde Didim Belediyesinin de destekleriyle Altınkum'da Cankurtaran etkinliği düzenleneceğini duyurdu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu mavi bayrağı plajda göndere çekti. Ardından işletme sahiplerine mavi bayrakları dağıtıldı. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber