Asgari ücretliye ev

Haber Giriş : 22 Ocak 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Başkanı Doğan Cansızlar, star aracılığıyla dar gelirliye müjde verdi. Cansızlar, Hazine arazilerinin dar gelirliye konut yapılması için kullandırılmasının gündemde olduğunu söyledi. Cansızlar, ?Bu araziler alt yapısı hazır kat karşılığı olarak ihale edilebilir. Böylece asgari ücretli konut alabilir' dedi...

SERMAYE Piyasaları Kurumu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, dar gelirli vatandaşların ev alabilmesi için yeni bir çalışmanın yapıldığını söyledi. star'ın Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Cansızlar, mortgage sisteminde gelirin 4'te 1'ini taksitlere ayırılmasının gerektiğini söyledi. Hazine arazileri ile ilgili yeni çalışmanın olduğunu söyleyen Cansızlar, ?Hazine arazilerinin düşük gelirlileri ev sahibi yapmak için kullanılması gündemde. Bu araziler, alt yapısı hazır arsa ve kat karşılığı konutlar şeklinde ihale edilebilir. Böylelikle, asgari ücretli de konut alabilir' dedi.

FAİZ ENDİŞESİ YERSİZ

CANSIZLAR, mortgage sistemiyle bankaların konut kredilerine uygulayacağı değişken faize yönelik endişelerin de yersiz olduğunu söyledi. Cansızlar, ?Değişken faiz mortgage sisteminde kullanılacak. Bunun bir sorun olarak görülmemesi lazım' dedi. Tasarruf Genelgesi'yle ilgili Başbakan'a yazdığı mektuba yanıt alamadığını da açıklayan Cansızlar, ?Bu İMKB ve Başbakanlık arasında. Kendi sorunlarını kendileri çözsünler. Kimse benim üzerimden sorun çözmesin' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber