Adana'da köprüden düşen komiser ağır yaralandı

Adana'da Gezi Parkı göstericilerine müdahale sırasında, eylemcileri kovalayan komiser, inşaatı devam eden alt geçit köprüsünden düşerek ağır yaralandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da köprüden düşen komiser ağır yaralandı

ADANA'da Gezi Parkı göstericilerine müdahale sırasında, eylemcileri kovalayan Komiser Mustafa Sarı, yapımı devam eden 5 metre yüksekliğindeki alt geçit köprüsünden düşerek ağır yaralandı.

*Adana'da yaralanan komiser şehit oldu

Tedavi altına alınan Sarı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken olaylarda 25 gösterici de gözaltına alındı.

İstanbul Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla bugün de adana da yürüşler düzenlendi. Saat 23.00 sıralarında Adana Ak Parti İl Başkanlığı önünden geçen yaklaşık 500 kişilik grup, "Hükümet istifa" sloganları attı. Ak Parti İl Başkanlığı önünde önlem alan polisin, dağılmaları yönündeki uyarılarına rağmen protestocular bekleyişlerini sürdürdü. Grubun içinden zaman zaman polis araclarına taş atılması tansiyonu yükseltti.

POLİSTEN: 'SİZLERİ SEVİYORUZ' ANONSU

Bunun üzerine polis araçlarından eylemcilere, "Provokatörlerin oyununa gelmeyin, sizleri seviyoruz. Eyleminiz kanunsuzlaşmak üzere" anonsları yapıldı. Yaklaşık 45 dakika boyunca uyarı anonslarını sürdüren polis, grubun dağılmaması üzerine TOMA araçlarıyla tazyikli su sıkarak müdaha etti. Ardından dağıtmak üzere göstericileri kovalamaya başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALI GÖSTERİCİ İLE İLGİLENDİ

Olaylarda yaklaşık 25 protestocu gözaltına alınırken, bir protestocu da düşerek yaralandı. Hastaneye götürülmek üzere ambulansa alınan göstericinin yanına gelen Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, durumu bilgi aldı ve bir süre sohbet etti. Yaralı gösterici ardından hastaneye götürüldü.

KOMİSER 5 METREDEN DÜŞTÜ

Yaşanan kovalamaca sırasında Komiser Mustafa Sarı, yapımı devam eden alt geçit köprüsünden düştü. Yaklaşık 5 metreden yere çakılan komiser Sarı, ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Sarı, durumunun ağır olması nedeniyle Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hastaneye gelerek Sarı'nın durumu hakkında bilgi aldı. Komiser Sarı'nın hayati tehlikesinin bulunduğunu belirten Vali Coş, vatandaşları da sağ duyuya davet etti.

VALİ COŞ YARALI POLİS İÇİN HASTANEDE

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Komiser Mustafa Sarı'nın, göstericileri kovalarken 5 metre yüksekliğinde yoldan düşerek ağır yaralanmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Vali Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'la birlikte, Komiser Mustafa Sarı'nın tedavi gördüğü Yüreğir Başkent Hastanesi'ne giderek, sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Komiserin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikeyi atlatamadığını belirten Vali Coş, "Komiser kardeşimiz, maalesef görev esnasında yüksekten düşerek travmaya maruz kalmış ve sonuçta hastaneye getirildi. Gerekli müdahalesi uzman arkadaşlarımız tarafından yapılıyor. Durumu ciddi, tıbbın bütün imkanları kullanılıyor. İnşallah, bugün mübarek bir gece. Bu gecenin de yüzü suyu hürmetine, hepimizin duasıyla Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Sevenlerine cenab-ı hak şifa versin ve milletimize, devletimize bağışlasın" dedi.

Göstericilerin, eylemler sırasında üzerlerine Türk bayrakları sararak polise taş attığını vurgulayan Vali Coş, bayrağımızı koruyan kamu görevlileri olan polise taş atmanın doğru olmadığını söyledi. Gösterilerde meydana gelen olayların acı sonuçlarının herkes tarafından yaşandığına dikkat çeken Coş, şöyle konuştu: "Bugüne kadar 23 polisimiz yaralandı. Şimdi çok ciddi bir yaralı komiserimizle karşı karşıyayız. Bu işi demokratik ölçülerin dışına çıkarmamak, çevreyi rahatsız etmemek, hele hele demokrasiyi savunan bir insanın, demokrasinin teminatı ve koruyucusu olan polis teşkilatına taş atması kadar kinlik olmaz. Fotoğraflarda, karelerde görüyoruz. Bazı gafiller bedenine Türk bayrağını doluyor, polise, polis aracına taş atıyor. Türk bayrağının koruyucusu olan polis teşkilatımıza, Türk bayrağına sarılarak taş atmaya kalkışmak, ne yaptığını bilmemektir, cehalettir. Herkesin, basiretli, ferasetli, dikkatli olmalarını temenni ediyorum."

BİRLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLER OLABİLİR

Toplumu yanlış yönlendirmeye çalışan, milletin birliğini, bütünlüğünü istemeyen, gelişmesini arzu etmeyen dış güçlere karşı da dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Vali Coş, şöyle devam etti: "Tabi ki, kurt dumanlı havayı sever misali. Böyle kaotik durumlarda muhakkak ki, toplumu yanlış yönlendirmeye çalışan, milletimizin birliğini, bütünlüğünü istemeyen, gelişmesini arzu etmeyen dış güçler de devreye girebilir. Bunlar da, çeşitli kılıklardaki elemanlarını aramıza sokmak suretiyle, fitne, nifak tohumlarını tekrar yeşertmek isteyebilirler. Herkesin, fevkalade dikkatli olması, sağduyulu olması lazım. Zaten Adana'mızda, ilk günden itibaren toplantı, miting yapılmasına, gerekli formaliteler uygulanmamasına rağmen müsaade ettik. Herhangi müdahalede bulunmadık. Ta ki, yürüyüşün kanunsuz noktaya ulaşmasına kadar. Orada da, defalarca uyardık. Her gün, her akşam arkadaşlarımız gerekli uyarıları yapıyor. Ama şurayı taşlamak, burayı taşlamak istemek, demokraside yok, hukukta yok, hiçbir devlette yok. O yüzden, bütün vatandaşlarımızı, son bir kez daha yaptıklarını iyi düşünmelerini, hukuk dışına çıkmamalarını ve asla kendisine yapılmasını istemedikleri davranışı, başkalarına yapmamalarını temenni ediyorum. Doğrusu bu, Adanalıya yakışan bu. Çünkü, hiç kimse bir başkasının kendisine taş atmasını istemez. O zaman siz de başkasına taş atmayacaksınız. Bir başkasını rahatsız etmeyeceksiniz Bir başkasını rahatsız ediyorsanız, sizin demokratik haklarınız bitmiş, artık saldırgan, artı şiddet yanlısı, artık vandal olmuşsunuz demektir. Bu yüzden, ben bir kez daha meselenin önemini hatırlatıyorum. Sağduyunun egemen olmasını temenni ediyorum. Bu konuda topluma yön veren kişilerin, basınımızın, toplumun çeşitli kademede görüşünü oluşturan kamuoyu önderlerine görev düşüyor. Onların da, yangına körükle gitmemelerini temenni ediyorum. Meseleye sabırla yaklaşmalarında fayda var. Politik eleştirileri zaten yapılıyor. Türkiye'de yasal çerçevede olmak kaydıyla, her türlü muhalefeti yapmak mümkün. Her çeşit düşünceyi ifadeyi etmek mümkün. Yeter ki şiddete başvurulmasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber