Sincik'te ilk kez bir köy okulu beyaz bayrak aldı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ilk kez bir köy okulu beyaz bayrak aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sincik'te ilk kez bir köy okulu beyaz bayrak aldı

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nce 2006 yılından bu yana sürdürülen 'Beyaz Bayrak' uygulaması kapsamında Sincik ilçesinde ilk kez Çatbahçe Ortaokulu beyaz bayrak aldı.

Beyaz bayrak almayı hak kazanan Çatbahçe Ortaokulu sömestr tatilinde Okul Müdürü ve Müdür yardımcısının okulu boyaması haberlere konu olmuştu. 327 öğrencinin öğrenim gördüğü Çatbahçe Ortaokulu 1994 yılında inşa edilmiş, eski bina olmasına rağmen Okul Müdürü Seyfettin Duman ve öğretmenlerinin özverili çalışmaları sonucu beyaz bayrak alarak, Sincik ilçesinde bu ödülü alan ilk köy okulu oldu.

BEYAZ BAYRAK NEDİR?

Beyaz bayrak, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çocukların eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi sonucu, bu konuda gayret gösteren okullara veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber