PMYO'lardan mezun olan öğrencilere diplomaları verildi

PMYO'dan mezun olan öğrenciler törenle diplomalarını aldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 14:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
PMYO'lardan mezun olan öğrencilere diplomaları verildi

Kayseri PMYO'da mezuniyet töreni

- PMYO'dan mezun olan 226 öğrenci törenle diplomalarını aldı

Kayseri (AA) - Kayseri Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 226 öğrenciye törenle diplomaları verildi.

Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Orhan Düzgün, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasında polis teşkilatının büyük rolü olduğunu söyledi.

Genç polislerin görevlerini hakkıyla yerine getireceklerine inandıklarını belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Demokratik toplumların temel ihtiyaçlarının başında huzur ve güvenlik gelmektedir. Ülkemizde iç güvenliğin sağlanmasında ve suçla mücadelede emniyet teşkilatımızın önemi büyüktür. Günümüzde devletlerin gelişmişlik seviyeleri polisiye uygulamalarda insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygıyla ölçülmüştür. Bu bağlamda insan haklarına riayeti özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı, bağrından çıktığı milletine hizmet için can atan değerli polislerin çok büyük başarılara imza atacağınızdan şüphemiz yoktur. Hepinize görev yerlerinde başarılar diliyorum."

PMYO Müdürü Mustafa Yavuz, ise emniyet teşkilatının iyi eğitim almış yeni mezun genç polislerle dinamizm kazanacağını dile getirerek, "Polisimizin rolü her geçen gün değişmekte, polislik mesleğinin sınırları adeta yeniden çizilmektedir. Bu değişen konuma ayak uydurmanın yolu ise eğitimden geçiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Celil Kümgü mezuniyet kütüğüne plaket çaktı ve öğrencilere diplomaları verildi.

Halkoyunları ve tekvando gösterileri sergileyen öğrenciler, tabanca ve uzun namlulu silahları da gözleri bağlı olarak sökerek yeniden birleştirdi.

Toplu olarak yemin eden öğrenciler, Polis Marşı'nı okuduktan sonra protokolü selamladı.

Törene, çok sayıda davetli ile öğrencilerin yakınları katıldı.


Kırıkkale PMYO mezuniyet töreni

- Kırıkkale Valisi Kolat: "Ülkemiz ileri demokratik ülkeler arasında sayabileceğimiz bir konuma geldi"

Kırıkkale (AA) - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mezuniyet töreninde, "Ülkemiz ileri demokratik ülkeler arasında sayabileceğimiz bir konuma geldi" dedi.

Vali Kolat, PMYO Stadı'nda 380 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, yeni polis adaylarının ülkenin dört bir yanında çok önemli görevler üstleneceklerini ifade etti.

Değişen dünyada polislik anlayışında da ciddi manada yenilikler ve gelişmeler olduğunu dile getiren Kolat, "Bu değişiklikler daha önceki yıllardaki yasakçı anlayıştan daha demokratik, hukukun üstünlüğünün, insan haklarının ön plana çıktığı bir anlayışa dönüş şeklinde gerçekleşiyor. Bu anlamda da ülkemiz ileri demokratik ülkeler arasında sayabileceğimiz bir konuma geldi" diye konuştu.

Kırıkkale PMYO 4'üncü dönem birincisi Şeref Yıldırım, yaş kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra Vali Kolat, Yıldırım ile dereceye giren Osman Budak ve Süleyman Demirtaş'a ödüllerini verdi.

Program, polislerin yemin etmesi ve tören geçişinin ardından son buldu.

Mezuniyet törenine Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, PMYO Müdürü Yakup Şahan ile çok sayıda veli katıldı.


Erzurum PMYO mezunlarına diplomaları verildi

- Eğitimini tamamlayan 236 öğrenci, düzenlenen törenle yemin ederek, diplomalarını aldı

Erzurum (AA) - Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) eğitimini tamamlayan 236 öğrenci, düzenlenen törenle yemin ederek, diplomalarını aldı.

Vali Vekili Naci Aktaş, okulun spor salonunda düzenlenen 11. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, polis adaylarının devletin birer yüzü ve aynası olduğunu söyledi.

Devletin, halkın huzurlu ve güvenli bir hayat sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğunu anımsatan Aktaş, şöyle devam etti:

"Devletimizin öncelikli görevlerinden birisi vatandaşın huzurlu ve güvenil bir ortamda hayatlarını sürdürmesini sağlamaktır. Güvenliğin olmadığı bir ortamda hayatın sürdürülmesi mümkün değildir. Teknolojinin son sistemlerini kullanan, halkın güveni için gece gündüz demeden çalışan polisimizin, Erzurum'daki olayları aydınlatmasındaki başarı oranına baktığımız zaman yüzde 90 olduğunu görmekteyiz. Bu rakamlar ülke ortalamasının çok üzerindedir."

Aktaş, mezun olan öğrencilere gelecekte büyük görevler düştüğünü ifade ederek, kendilerine verilen emeklerin boşa çıkartılmamasını temenni etti.

Polis adaylarının yetişmesinde hocalarının da büyük katkısı olduğunu dile getiren Aktaş, "Şefkatinizi, Türkiye'nin her yerinde milletimize göstermenizi isterim. Unutmayın bu kurumun itibarı, toplumda göstereceğiniz tutuma bağlıdır. Güvenlik hizmetlerinin verimini artırmada sizlere büyük görevler düşüyor. Kendinizi her alanda geliştirmeye devam edin" dedi.

PMYO Müdürü Abdullah Şahin de mezun olan öğrencilerin, milletin ve devletin huzuru için en iyi şekilde görev yapacaklarına inandıklarını belirtti.

Polis adaylarının aldıkları eğitimin yanı sıra kitap okuma kampanyaları, kültürel faaliyetler ve çeşitli spor aktivitelerine de katıldıklarını belirten Şahin, "Görevinizi yerine getirirken asla tarafsızlıktan ayrılmayınız. Hizmet verdiğiniz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin hukuk önünde eşit ve birinci sınıf insan olduğunu unutmayın. Bu kutsal görevi yerine getirirken hukuka, insan haklarına bağlılık, tarafsızlık, şeffaflık ve hesap verilebilirlik daima rehberiniz olsun" diye konuştu.

Program, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesi ve yemin törenin ardından sona erdi.


PMYO mezuniyetinde evlenme teklifi

- Niğde PMYO'da diplomasını alan polis adayı tören alanında kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu

Niğde (AA) - Niğde Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) mezuniyet töreninde, genç polis adayı mikrofondan seslenerek davet ettiği kız arkadaşına, tören alanında evlenme teklifinde bulundu.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, PMYO futbol sahasında 351 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreninde, yaptığı konuşmada, güvenlik denince akla ilk gelenin polis olduğunu ifade etti.

Polisin, devletin halka uzanan, yardım ve şefkat eli olduğunu belirten Fındıklı, "Polis bir toplumun aynasıdır. 28 okulda yaklaşık 7 bin öğrencinin mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Polis eğitimi polisin bilgisini, becerisini ve görgüsünü arttırmayı, özgürlük, güvenlik dengesi içerisinde kötülükleri iyilik ve güzellikle yok edebilmenin yol ve yöntemlerini amaçlayan mesleki bir eğitimdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dönem birincisi polis memuru Selçuk Şahin yaş kütüğüne plaket çaktı. Ayrıca dereceye giren ilk on öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Polis yemini eden öğrenciler daha sonra tören yürüyüşü yaptı. Programın sonunda öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Bu sırada mezuniyet sevinci yaşayan Hasan Yavuz, kız arkadaşı Elif Ateş'i mikrofonla törenin yapıldığı alana davet etti. Diz çökerek kız arkadaşına evlenme teklifinde bulunan Yavuz, "evet" cevabını alınca Ateş'in parmağına tek taş yüzük takarak, sarıldı.

Bu yıl 11. dönem mezunlarını veren PMYO'nun yemin törenine Niğde Valisi Alim Barut, Garnizon Komutanı Albay ufuk Nayır, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve aileler katıldı.


Kırşehir PMYO'da mezuniyet töreni

- Kırşehir Valisi Çakacak: "Her şeyden önce iyi bir polis olmak, yeterli meslek ve hukuk bilgisine sahip olmayı gerektirir. Karar verme yeteneğine sahip, uzlaşmacı bir kişi daima mesleğinde hak ettiği başarıyı yakalayacaktır"

Kırşehir (AA) - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, iyi bir polis olmanın yeterli meslek ve hukuk bilgisine sahip olmayı gerektirdiğini belirterek, karar verme yeteneğine sahip, uzlaşmacı bir kişinin daima mesleğinde hak ettiği başarıyı yakalayacağını söyledi.

Vali Çakacak, PMYO bahçesinde düzenlenen törende, emniyet ve güvenlik hizmetlerinin, huzurlu bir toplum oluşturmanın temel unsurları arasında olduğunu vurguladı.

Güvenliğin olmadığı, asayişin bozulduğu, kargaşanın hakim olduğu yerde demokrasiden, insan haklarından bahsetmenin mümkün olmadığını ifade eden çakacak, şöyle konuştu:

"Görevinizi ifa ederken unutmamanız gereken bazı hususlar vardır. Polislik mesleği, saygın bir meslek olmasının yanında zaman ve mekan mefhumu gözetmeden çalışmayı, dürüst ve özverili görev anlayışı ile disiplinli bir şekilde hareket etmeyi gerektirmesi sebebiyle de bir o kadar da zor ve fedakarlık isteyen bir meslektir. Her şeyden önce iyi bir polis olmak, yeterli meslek ve hukuk bilgisine sahip olmayı gerektirir. Karar verme yeteneğine sahip, uzlaşmacı bir kişi daima mesleğinde hak ettiği başarıyı yakalayacaktır."

Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müslim Kılıçaslan da 2 yıl boyunca polis adaylarına özverili bir eğitim verdiklerini belirterek, "Güvenlik için son derece iyi yetişmiş insanlara ihtiyaç vardır. Yurdun birçok yerinden değişik anlayış ve yapıyla buraya gelen çocuklarımız 2 yıl sonunda kendilerinin bile inanamayacağı şekilde değişim göstermişler ve polislik temel eğitimleriyle donatılmışlardır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

230 öğrencinin yemin ederek, diplomalarını aldığı törene Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay ve polis adaylarının yakınları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber