Belediye başkanı rüşvet davasından bereat etti

Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz, "Rüşvet almak ve vermek" suçlamalarıyla yargılandıkları davadan beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2013 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Alanya'nın Konaklı beldesinde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz hakkında, "Rüşvet almak ve vermek" suçlamalarıyla açılan dava sonuçlandı. Sönmez ve Yavuz, davadan beraat etti.

Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Başkan Sönmez'i avukatı Adnan Özeren, Yavuz'u ise Kasım Türen temsil etti. Duruşmada Özeren, rüşvet iddialarını kabul etmeyerek müvekkilinin beraatını istedi.

Özeren, Bera Otel'in ruhsatının dört aşamadan geçtiğini, daha sonra Belediye Başkanı Sönmez'in onayından geçtiğini kaydetti. Bera Otel'in, İdare Mahkemesi'ne başvuru yaparak, ruhsatın iptali için durdurma kararı da aldığına işaret eden Özeren, "Sönmez'in işlemediğini bildiği bir suçtan soruşturma geçirerek hakkında kavuşturma yapılmasına sebep olan Mehmet Han Çopur ve tanık Mustafa Şahin hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 267. maddesinden soruşturma açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum" dedi.

Yücel Yavuz'un avukatı Türen de Mehmet Han Çopur ve Mustafa Şahin'in Türk Ceza Kanunu'na göre cezalandırılmalarını, müvekkilinin ise beraatını istedi.

Savunmaların ardından duruşma heyetinin kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Emine Talay Yavuz, Abdullah Sönmez ve Yücel Yavuz'un "Rüşvet almak ve vermek" suçlarından delil yetersizliği nedeniyle beraatlarına karar verdi. Mahkemede, Çopur ve Şahin hakkında, "İftira" ve "Yalan tanıklık" suçlarını işledikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılması da kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber