Öğretmenin ilginç merakı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİMSAH VE TROPİKAL BALIKLA STRES ATIYOR

Hatay'da bir fizik öğretmeni, 3 metre uzunluğunda ve 1 metre yüksekliğindeki iki dev akvaryumda beslediği timsah ve 36 tropikal balıkla stres atıyor.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde fizik öğretmenliği yapan Muhittin Durgun (35), AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğayı ve içinde barındırdığı canlıları çok sevdiğini söyledi.

İşlerinin yoğun temposunun yorgunluğundan, bakımını üstlendiği hayvanlarla sıyrıldığını ifade eden Durgun, şöyle konuştu:

''Hayvanların dünyasının kişiyi rahatlatan bir yapısı var. Yaklaşık 10 yıl önce, küçük boyuttaki akvaryumla başladığım deniz canlılarını besleme tutkum zamanla gelişti. Bugün çalışma odamda bulunan, iki büyük akvaryumda beslediğim, vatanı Afrika olan timsah ve 36 tropikal balıkla stres atıyorum. Üzerinde mavi, turuncu, kırmızı başta olmak üzere doğanın tüm renklerini barındıran tropikal balıkların bakımını üstlenmenin oldukça zevkli bir uğraş olduğunu düşünüyorum.''

Her akvaryumda 3 ton su bulunduğunu bildiren Durgun, ''Timsahın yaşadığı akvaryumda 2 kum tepeciği de bulunuyor. Böylece timsah için doğal bir ortam oluşuyor. Timsah akvaryumunda ayrı bir bölmede canlı minik balıklar var. Bunlar timsahın günlük yemek gereksinimini karşılıyor'' dedi.

Durgun, deniz canlılarıyla ilgilenmenin kişileri yaşama daha çok bağladığı, dinlendirdiği ve stres atmaya yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber