Hatay MKÜ'de mezuniyet sevinci

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni Tayfur Sökmen Kampüsü'nde gerçekleşti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hatay MKÜ'de mezuniyet sevinci

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (Mkü) 2012-2013 akademik yılı mezuniyet töreni Tayfur Sökmen Kampüsü'nde gerçekleşti.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı diploma töreninde yaptığı konuşmada, çağın gerektirdiği donanıma geniş ufuklu bakış açısına

ve belli bir vizyona sahip olmadan üniversiteden ayrılmanın adeta 4-5 yılı boşa geçirmekle eş değer olduğunu ifade eden Lekesiz, öğrencilerin üniversitede bir formasyon aldığını

bu formasyonu aldıktan sonra hangi yaparlarsa yapsın ama iyi yapmaları gerektiğini vurguladı.

Üniversitenin en yaşlı mezunu Duran Gencer ise,

60 yaşında okula başladığını, 62 yaşında mezun olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. İki yıllık makine bölümünü bitirdiğini belirten Gencer, "70'li yıllarda sağ-sol olaylarından dolayı okuyamamıştım. Öyle bir okuma fırsatı elime geçti bende bunu değerlendirerek müracaatımı yaptım ve kabul edildim. Okumaya başladım ve iki senede de bitirdim. İki yıllık süre zarfında ders konularında hiç zorlanmadım. Derslere çalışınca kendini adapte ederseniz mutlaka başarırsınız. Köy hizmetlerine yaklaşık 20 yıl boyunca içme suyu ve kanalizasyon projeleriyle ilgili çalışmalar yaptım. Ondan sonra makine bölümünü kendime hedef tutarak bu bölüme kaydoldum. İki kızım var büyük kızım güzel sanatlar bölümünü okuyor. Diğer kızımda orta okul son sınıf öğrencisi. Ailem bana büyük destek verdi hocalarıma ve arkadaşlarıma bana destek olduklarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu.

49 yaşında okumaya başlayan Yüksel Ongün ise, bu yaştan sonra okumanın kendine olan güvenini getirdiğini ifade ederek, "Ben devlet memuruyum derecemi yükseltmek için iki yıllık bilgisayar bölümünde okumaya başladım şimdi mezun oluyorum bu benim için övünç kaynağı" dedi.

Daha sonra öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Keplerini atan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Törene, Törene CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve diğer yetkililer ile öğretim görevlileri ve veliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber