Devlet 100 bin personel alıyor...

Haber Giriş : 23 Ocak 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet 100 bin personel alıyor...

Bakanlar Kurulu, kamuya personel alımı için sınav açılmasını kararlaştırdı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "100 bine yakın personeli 2006 yılında kamuda istihdam etme imkanına sahip olacağız" dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamayı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptı. Bakanlar Kurulu'nda kamuya personel alımı için yeni bir sınav açılmasının benimsendiğini açıklayan Şahin, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM ile teknik çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

Şahin, "Bakanlar Kurulu olarak A ve B grubu kadrolar için bu sene Temmuz ayında yeni bir sınav yapmayı kararlaştırdık" dedi.

Şahin, kamuya ne kadar personel alınacağının sorulması üzerine, "Özelleştirmeler nedeniyle istihdam etmek durumunda olduğumuz geçici personel de dahil sanıyorum 100 bine yakın personeli 2006 yılında kamuda istihdam etme imkanına sahip olacağız. Kamu işçisini de buna ilave ederek söylüyorum" yanıtını verdi.

PRİM AFFI PERŞEMBE...

TBMM'de 26 ilde ve bazı bölgelerde kalkınma ajansları kurulmasını öngören Kalkınma Ajansları Kanunu'nun çıkmasını önemsediklerini söyleyen Şahin, bu hafta Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Kanun tasarısını yasalaştırmayı düşündüklerini söyledi. Tasarının perşembe günü görüşüleceğini ifade eden Şahin, tasarı ile 21 milyar YTL prim alacağının yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Şahin, tasarının 60 aya kadar taksit imkanı verdiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın AB katılım süreci konusunda Kurul'a bilgi verdiğini söyleyen Şahin, AB Komisyonu'nun "bilim ve araştırma" faslının tarama raporu taslığını ilgili bakanlığa gönderdiğini bildirdi.

Şahin, "26 Ocak tarihinde bu taslak üzerindeki görüşlerimizi Komisyon'a ileteceğiz. Komisyon çalışmalarını tamamlayınca bu raporu tavsiyeleri ile beraber 25 ülkenin onayına sunacak. Bu fasılla ilgili fiili müzakerelerin en geç Mart ayında başlamasını bekliyoruz. Bu 35 basamaklı bir merdivenin ilk basamağı ile ilgili müzakerelerin başlaması anlamına geliyor" dedi.

GÜL'ÜN KIBRIS AÇIKLAMASI YARIN....

Kurul'da Kıbrıs'a ilişkin Türkiye'nin gündeme getireceği yeni öneriler konusunda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bir sunuşunun olup olmadığının sorulması üzerine Şahin, "Kıbrıs'la ilgili çözüme dönük kapsamlı bir açıklama yarın sayın Gül tarafından İstanbul'da bir basın toplantısı ile açıklanacak" yanıtını vermekle yetindi.

Şahin, ek ödeme alamayan memurlara 80 YTL verilmesi ile ilgili düzenleme konusunda adım atılıp atılmadığının sorulması üzerine, Maliye Bakanlığı'nın tasarısının Kurul'a geldiğini açıkladı. Şahin, "Sanıyorum bugün veya yarın Meclis'e sunulur" dedi. Şahin, düzenlemenin ek ödeme alamayan 1 milyon 377 bin personeli ilgilendirdiğini söyledi.

Kurul'da özel okullar ve kuş gribi ile ilgili herhangi bir konunun görüşülmediğini bildiren Şahin, bir başka soru üzerine de Kurumlar Vergisi'ne ilişkin tasarının imzaya açılmadığını aktardı.

Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'ta yapacağı temaslara ilişkin Kurul'a herhangi bir bilgi vermediğini bir soru üzerine söylerken, kış koşullarının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise valilik ve yerel yönetimlerin alınması gereken tedbirleri aldığını işaret etti. Şahin, "Bizim vatandaşlarımızdan tek dileğimiz alınan bu kararlara hassasiyetlere uymalarıdır" dedi.

Ankara'da meydana gelen trafik kazası ve çığ düşmesine değinen, hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Şahin, "Kurallara uymada azami hassasiyet göstermemiz gereken şartlar içinde bulunuyoruz. Ancak her türlü tedbir alınmıştır. Tedbirlerin aksaması bağlamında Kurul'a şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk intikal etmedi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber