'Kulaklarımızı asla Taksim'e tıkamadık'

Başbakan Başdanışmanı Akdoğan, olayların bazı odaklar tarafından kullanılarak, hükümete karşı bir kaos planının parçası haline getirildiğini söyledi. Akdoğan, “İş Meclis’i işgal etmeye gitti” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Eylemciler uzaydan gelmedi. Bizim arkadaşlarımızın yakınları da var. Tanıdıkları var. Muhafazakarlar var. Farklı insanlar var. Bu kesimin çağrılarına biz kulaklarımızı tıkamadık” dedi. Ancak CHP'sindeç İP'e kanlı saldırılara imza atan örgütlerden farklı uçlara kadar bir çok odağın bu süreci suistimal ettiğini belirten Akdoğan, “Başbakan aday olmayacağını açıklasın. Açıklamazsa Türkiye iç savaşa girer” türü dayatmalara eyvallah diyecek halimiz yok” dedi.

27 Nisan dayatması gibi

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Akdoğan, 'Başbakan aday olmayacağını açıklasın. Açıklamazsa Türkiye neredeyse iç savaşa girer. Türkiye bunun altında altında kalır' iddiaları üzerine şunları söyledi: “Başbakan niçin aday olmayacağını açıklasın? Yani bu şuna benziyor. 27 Nisan'da birilerinin çıkıp, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olursa Türkiye'de darbe olur. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adayı olmadığını açıklaması lazım. Bunun benzeri bir dayatmadır. Bizim bunlara eyvallah edecek halimiz yok. Kimse kimsenin geleceği ile ilgili böyle bir dayatma ortaya koyamaz.”

Kaos planını uyguladılar

CHP milletvekillerinin mesaj attığını söyleyen Akdoğan, “Hala şu anda CHP milletvekilleri sağa sola mesaj atıyor. Bir takım eylem çağrıları yapıyorlar. Yani CHP'nin başını çektiği, işçi Partisi'nden farklı marjinal bir takım küçük farklı parti grupları... Bunlar özellikle bu kabaran enerjiyi ve muhalefeti, bir isyana bir başkaldırıya çevirerek hükümeti devirmek veya seçimlere yaralı şekilde sokmak. Böyle bir tertip içerisine girdiğini de görüyoruz. Bir grup da bunu sağlamaya çalışıyor. Onun dışında illegal örgütler var. Çok yakın tarihte, polis şehit eden, terör saldırılarını gerçekleştiren bir takım illegal örgütlerin farklı uzantılarının yakıp yıktığı ortalığı savaş alanına çevirdiği. Bu insanlar Meclisi işgal edip, Başbakanlığı işgal edip belki de yakıp başka bir darbe şeyi içerisindeydiler. Yani ilk 24 saat, 48 saat içerisinde başka bir Türkiye buradan çıkarmaya çalıştılar. Yani bunu birileri ısrarla görmek istemiyor” dedi. konuştu.

Dikleşmeden anlayalım

Gezi Parkı eylemlerine katılanların tanıdıkları olduğunu söyleyen Akdoğan, “Eylemciler uzaydan gelmedi. Bizim arkadaşlarımızın yakınları da var. Tanıdıkları var. Muhafazakarlar var. Farklı insanlar var. Bunları ayırdığımız zaman sağlıklı ilerleyebiliriz. Bu kesimin çağrılarına biz kulaklarımızı tıkamadık. Oradaki birçok insanla da irtibat halindeyiz. Burada bir dikleşmeye gitmeden anlamak lazım” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine dikkat

3 ay önce bir kaos planı olduğuna ilişkin istihbarat olup olmadığı yönündeki soruya Yalçın Akdoğan, şöyle yanıt verdi: “Bu tertibin farklı uzantılarını okumak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu, 3-5 haftadır Başbakan'a önce katil dedi. Arkasından terörist dedi. Terörist başı dedi. Söylemleri o kadar ağır bir noktaya getirdi ki...bu bir tertibin bir ipucu gibi görülebilir. Baktığımızda biz bu iktidarı başka türlü alaşağı edemiyoruz. Hükümete dönük, Başbakanımıza dönük bir tertip olasılığı çok güçlü görünüyor. Buna karşı 'yedirtmeyiz' lafını onun için söyledim. Menderes, Özal döneminde bir dalga yaşadık. Bu bir tusunami. Büyük bir demokrasi dalgası var. Bence herkes her şeyi anladı. Artık burada zararı azaltmak lazım. İnsanlar da yoruldular.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber