Bahar yorgunluğunu bitki çaylarıyla atın

Dr. Ömer Coşkun, bahar yorgunluğunun melisa, ıhlamur, papatya, rezene ve yeşil çayla atılabileceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 11:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Dr. Coşkun, bahar ve yaz aylarının yorgunluğuna karşı rezene çayının birebir olduğunu belirterek, "Rezene Anadolu'ya mahsus bir bitkidir. Faydalı olmasına rağmen önemi yeterince kavranamamış. Rezenenin öne çıkan özelliği rahatlatıcı ve teskin edici olması. Bahar aylarında kanın hızlı devrinden kaynaklanan yorgunluk ve sıkıntılara iyi gelir" dedi.

Yorgunluğa karşı melisa, ıhlamur, papatya, yeşil çayı da öneren Dr. Coşkun, şunları söyledi:

"Melisa bitkisi antiseptik özelliği sayesinde uyku düzensizliğini önlüyor ve hazmı kolaylaştırıyor. Ihlamur da özellikle baş ağrısına çok iyi gelir. Hazmı kolaylaştırıp ferahlatır, bahar ve yaz yorgunluğuna karşı son derece etkilidir. Anadolu'nun kırlarında düşük rakımlarda bol miktarda yetişen papatya da bu amaçla kullanılabilir. Çiçek ve yaprağını gölgede kuruttuktan sonra tüketmek daha faydalıdır. Papatyanın gaz giderici özelliği de var. Bağırsak ve mide için önemli. Sindirimi kolaylaştırıyor. Yorgunluğun en iyi ilacı papatyadır. Çay gibi demlenip içilmesi yorgunluğu giderir."

Söz konusu bitkilerin çay şeklinde tüketilmesini öneren Coşkun, "Bu bitkilerden 3-5 gramını kaynamış bir bardak suya atıp demlemek gerekiyor. Demlerken kaynatmamak lazım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber