Obeziteyle mücadele için pedal çevirdiler

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, obeziteye dikkati çekmek amacıyla 20 kilometrelik parkurda bisiklet sürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2013 19:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, obeziteye dikkati çekmek amacıyla 20 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.

Sorgun Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Yozgat Hayat Boyu Öğrenme Derneğince "Obezite ile Mücadele Projesi" çerçevesinde bisiklet turu düzenlendi.

Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ile bazı protokol üyelerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Yozgat-Sorgun Karayolu Çorum Kavşağı'ndan ilçe merkezine kadar pedal çevirdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren etkinlik nedeniyle, Yozgat-Sorgun karayolunun tek şeridi trafik polislerince ulaşıma kapatıldı.

Kaymakam Kılıç, yaptığı açıklamada, voleybol turnuvaları, bisiklet turları ve kadınlara yönelik aerobik kursları düzenleyerek obeziteyle mücadele etmeye çalıştıklarını belirtti. Kılıç, insanları spora teşvik etmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise "Bu etkinlikteki amacımız, insanlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve biraz olsun spor yaptırarak onların zayıflamasını sağlamaktır" dedi.

Şimşek, bu etkinliklerin her hafta devam edeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber