Başbakan Erdoğan, nüfusun genelini kapsayacak bir genel sağlık sigorta sisteminin hayata geçirileceğini belirtti.

Haber Giriş : 16 Aralık 2003 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, nüfusun genelini kapsayacak bir genel sağlık sigorta sisteminin hayata geçirileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' kitapçığında yer alan demecinde sağlık sektöründe şimdiye kadar çözülmemiş, çözülmedikçe büyümüş sorunlara yeni bir bakışla çözüm bulmayı amaçladıklarını belirterek, AK Parti'nin halktan aldığı siyasi güçle bunu başaracağını kaydetti. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın kamuyu yeniden yapılandırma anlayışına uygun olarak, sağlık alanının yeniden düzenlenmesini sağlama yolunda atılmış çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu projenin amacı her alanda olduğu gibi, sağlık alanında da vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlığını güvence altına almaktır. Vatandaşın yaşam hakkının ve sağlıklı bir hayat sürdürülebilmesinin güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının temel göstergelerinden bir tanesidir'' dedi.

Geçmiş yönetimlerde döneminde sağlık alanında iyileştirme için bazı teşebbüsler olsa da, bu çalışmaların hiç birinin istenilen düzeyde başarılı olmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bu nedenle şimdiye kadar sağlık alanındaki sıkıntıları giderebilecek veya azaltabilecek gelişmelerin görülmediğini kaydetti.

Devlet hastaneleri, SSK hastaneleri ve kurum hastanelerinin birleştirilip tüm vatandaşlarımızın ortak kullanımına açılmasıyla Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda ilk adımı attıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

''Bu uygulamayı takiben aile hekimliği uygulaması ile birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirilecek, hastanelerimizi idari ve mali özerkliğe kavuşturacağız. Sağlık Bakanlığı, planlayıcı ve denetleyici bir rol üstlenmek üzere yeniden yapılandırılacak. Nüfusun genelini kapsayacak bir genel sağlık sigorta sistemi hayata geçirilecektir. Hükümetimiz beklemeye tahammülü olmayan öncelikli alanlarda acil ve somut adımlar atarken, bir yandan da hukuki altyapıyı hazırlayacak yasaların çıkmasını sağlamaktadır.''

Başbakan Erdoğan, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da yapılacak yeni düzenlemelerin başarılı olabilmesi için sisteme dahil olan tüm kurumların ve toplumun ''Sağlıkta Dönüşüm Programı''na destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber