Kocaeli üniversitesi hastanede taşeron işçiler eylem yaptı, ameliyatlar durdu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 414 işçi, hastane yönetiminin yeniden taşeron firma üzerinden iş sözleşmesi imzalatmak istemesi üzerine iş bırakma eylemi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Haziran 2013 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli üniversitesi hastanede taşeron işçiler eylem yaptı, ameliyatlar durdu

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 414 işçi, hastane yönetiminin yeniden taşeron firma üzerinden iş sözleşmesi imzalatmak istemesi üzerine iş bırakma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle hastanede bir süre ameliyat ve işler durdu. Dev Sağlık-İş'in örgütlü olduğu Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron işçiler, asıl işverenlerinin Tıp Fakültesi yönetimi olduğunu kanıtlamak ve taşeron sistemin kaldırılması amacıyla 2011 yılında Kocaeli 5'inci İş Mahkemesi'ne açtıkları davayı kazanmışlardı. Yargıtayda olduğu için hastane yönetimi bir taşeron firması Genç Ufuklar ile anlaşma yaptı. Hastane yönetimi 414 işçiye yine taşeron firma üzerinden iş sözleşmesini imzalattırmak istedi. Asıl işverenlerinin Tıp Fakültesi yönetimi olduğunu söyleyen 07.15-15.15 vardiyasında çalışması gereken işçiler işbaşı yapmayarak Kocaeli Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde halaylar çekerek eylem yaptı. Üniversite yönetiminin haksız uygulamalar yaptığını ileri süren Kocaeli Tabib Odası yönetim Kurulu üyesi Burhan Çağlar Usta, Üniversite yönetiminin yaptığı hukuksuz bir uygulamadır. Bizler her zaman çalışan işçiler yanında olacağız. 2011 yılında işçiler tarafından açılan dava kazanılmıştı. Şimdi konu yargıtayda olduğu için hastane yönetimi yeni bir taşeron firması ile anlaştı. Asıl işveren Tıp Fakültesi yönetimidir diye konuştu.

İşçiler hastane yönetiminin anlaştığı firmanın hazırladığı iş başvuru formlarını imzalamayacaklarını ve şuana kadarda imza atan işçilerin belgelerini verinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber