Gül: Basına haber vermedem ünlü kişilerle görüştüm/ Video

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret için gittiği Artvin'de gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş : 13 Haziran 2013 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte Gül'ün konuşmalarından satır başları:

REFERANDUM DEMOKRATİK BİR UYGULAMA

- Referandum, demokratik toplumların başvurduğu uygulamalardan biridir. Bu tartışlamalar bu istikamete girmesi olumlu. Diyalog ve hukuk çerçevesinde çözebilme olgunluğu gösteriyoruz.

HAYATI FELÇ EDECEK GÖSTERİLERİ KİMSE TASVİP ETMEZ

- Geçen 10 gün içinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bunların hepsine çok üzüldük. Bir tanesi polis memurumuz. Ümit ederim ki bir daha bu tip acılar olmaz. Kamu düzeninin korunması ayrı bir konudur, protestoların barışçı bir şekilde yapılması ayrı bir konudur. Şiddete başvurmadan protesto yapılabilir. Farklı düşünceler açıklanabilir. Bunlar demokrasinin doğası gereğidir. Ancak işgaller hiçbir yerde kabul edilemez. Dükkanları, çarşıları, meydanları, diğer insanların hayatlarını felç edecek şekilde yapılan gösterileri hiç kimse tasvip etmez. Onların nihayete erdirilmesi hepimizin görevidir. Bu gösterilerin yapıldığı yerde çalışanlar var, borçları var, harçları var.

BASINA HABER VERMEDEN ÜNLÜ KİŞİLERLE GÖRÜŞTÜM

- Başbakanın gezi heyetiyle görüşmesi ve ardından İçişleri Bakanı'na bu işleri 24 saatte bitirin talimatı vermesi: Bu tip konular benim konularım değil doğrusu. Bunlar, belediyelerin, hükümetin ve bakanlarının ilgilendiği konulardır. Dünkü buluşma önemli. Ben de bu itirazları yapanlarla görüştüm, bazılarını davet ettim, ben de görüştüm. Basına haber vermeden görüştüklerim oldu. Dolayısıyla dinlemek önce çok önemli. Bir orta yol bulunacaktır.

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber