Adıyaman'da 155 bin öğrenci karnelerini aldı

2013 eğitim-öğretim sezonunun son ders gününde 154 bin 707 öğrenci karne aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da 155 bin öğrenci karnelerini aldı

Adıyaman'da 895 okulda, 7 bin 500 öğretmen tarafından eğitim verilen 154 bin 707 öğrenci karne sevinci yaşadı. Tatil sevinci yaşayan öğrencileri bu mutlu günlerinde aileleri yalnız bırakmadı.

Adıyaman İMKB İlköğretim Okulu'nda Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban'ın katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. Vali Mahmut Demirtaş, öğrencilere karnelerini vererek, deneme testlerinde başarı gösteren çocuklara okulun hazırladığı plaketleri takdim etti.

Mahmut Demirtaş, bir eğitim öğretim sezonunun daha sonuna gelindiğini belirterek, öğrencilere 'iyi tatiller' dileğinde bulundu.

Düzenlenen törende konuşan Demirtaş, "Adıyaman'da yaklaşık 154 bin 707 öğrenci, 7 bin 500 öğretmen tatile girdi. Adıyaman'da 895 okulda karne heyecanı yaşandı. Karne çocuğun durumunu gösteren bir belge değildir. Karne yöneticilerin, velilerin ve öğretmenlerin durumunu gösteren bir belgedir. Her çocuğun öğrenme performansında öğretmenlerin, ailelerin sorumluğu bulunmaktadır. Karnelerin çocuğun başarısı yada başarısızlığı olarak algılanmaması gerekir" dedi.

Konuşmasında anne-babalara uyarılarda bulunan Vali Demirtaş, "Özellikle anne, babalar çocuğun başarılı olduğu dersi öne çıkararak çocuğu onurlandırmalıdır. Çocuk başarısız olabilir. Bunun hiçbir önemi yoktur. Hepimizin hayatında başarısızlıklar vardır. Önemli olan bu olumsuzluklar karşısında ailelerin takındığı durumdur. Bu olumsuzluklar fırsata dönüştürülebilir, başarıya dönüştürülebilir. Çocukları asla yargılamayınız; başkalarıyla kıyaslamayınız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber