Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, iki başhekime saldırıyla devam etti.

Haber Giriş : 17 Aralık 2003 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saglik çalisanlarina yönelik siddet, iki bashekime saldiriyla devam etti.

Nevsehir Devlet Hastanesi'nde dört aydir görev yapan bashekim Celal Dogan, 350 Evler Mahallesi Yeni Nevsehir Caddesi üzerindeki evine girerken, bir otomobilden inen, kar maskeli dört kisinin demir çubuklarla saldirisina ugradi.

25 gün rapor aldi
Basindan ve sol kolundan yaralanan Dogan, hastaneye kaldirildi ve 25 gün is göremez raporu aldi.
Kimseyle bir kirginligi olmadigini belirten Dogan, "Apartmanin kapisini açmaya çalistigim bir sirada, demir çubuklarla dört kisi saldirdi. Saldirganlari tanimiyorum. Yüzlerinde kar maskesi vardi" dedi.

Diyarbakir'da tepki
Diyarbakir Çocuk Hastanesi Bashekimi Dr. Ömer Faruk Azal da önceki gün makaminda saldiriya ugramisti. Ismail Altmiskara, ruhsatsiz tabancasiyla Dr. Azal'i bir el ates ederek bacagindan yaraladiktan sonra polise teslim olmustu.
Diyarbakir Tabib Odasi Genel Sekreteri Dr. Ilhan Diken, saldiriya tepki gösterirken sunlari söyledi:
"Bu saldiriyi yapanlar simsarligi meslek haline getirdikleri gibi, madde bagimlisi. Hastaneler Caddesi'nde daha önce de hekim ve saglik çalisanlarina yönelik saldirilar oldu. Ilaç temini ve hasta yönlendirmesi anlaminda meslek haline getirilen simsarlikla birlikte meslek ahlak kurallarina uymayan bazi hekim, eczane ve isletmeler saglikla oynuyor. Azal, onlara karsi çiktigi için hedef alindi."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber