Adıyaman'da su deposunun vanası patlatılmak istendi

Kahta Kaymakamı Esen."Baraj gölünün ana vanasına mutfak tüpüyle basit bir şekilde yapılan sabotaj, amacına ulaşmamıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da su deposunun vanası patlatılmak istendi

Kahta Kaymakamı Esen: "Baraj gölünün ana vanasına mutfak tüpüyle basit bir şekilde yapılan sabotaj, amacına ulaşmamıştır. Olay kesinlikle terör saldırısı değildir"

Etrafına konulan lastiklerin yakılmasıyla patlatılmak istenen tüpün bulunduğu ana vanada inceleme yapan Esen, yetkililerden bilgi aldı. Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölün Narsırtı, Büyükbey, Şahintepe ve Çataltepe köylerinin sulama ihtiyacını karşılamak için yapıldığını belirtti.

Göle bağlı su deposunun ana vanasının mutfak tüpüyle patlatılmak istendiğini belirten Esen, köylülerin ihbarı üzerine jandarma ekiplerinin depoda gerekli tedbirleri aldığını kaydederek, "Baraj gölünün ana vanasına mutfak tüpüyle basit bir şekilde yapılan sabotaj, amacına ulaşmamıştır. Jandarma ekipleri, failleri yakalamak için çalışmalarını sürdürmektedir. Halkımızın içi ferah olsun. Olay kesinlikle terör saldırısı değildir" diye konuştu.

Olaya ilişkin araştırmaların sürdüğünü ifade eden Esen, bölgedeki sivrisinek ve kokudan kurtulmak için böyle bir girişimde bulunulduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber