Ankara'nın birçok yerinde müdahale var/Video

Ankara’da Gezi Parkı’na destek gösterileri sırasında kurşunla öldürüldüğü tespit edilen Sarısülük'ün cenaze töreni, Batıkent Cemevi’nde gerçekleştirilecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2013 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara' da gezi parkına destek eylemlerinde hayatını kaybeden Ethem Sarısülük' ün cenazesinin Kızılay' da tören yapılmak üzere götürüldügü sırada polis ve jandarma ekipleri Batıkent kavşağında yolu kapattı. Aynı dakikalarda Kızılay'da cenaze aracını bekleyen binlerce kişiye polis müdahalede bulundu.

Ethem Sarısülük' ün cenazesinin Cenazenin Kızılay' a götürülmesine engel olmak isteyen güvenlik güçleriyle cenaze sahipleri arasındaki görüşmeler sonuç vermedi. Devreye CHP 'li milletvekili Levent Gök girdi.

Güvenlik güçleri, cenaze aracının Batıkent' te bulunan Cemevine yönlendirilmesini önerirken cenaze konvoyunda bulunanların Güvenpark' a geçişlerine izin verdi. Levent Gök ile polis müdürleri arasındaki görüşme sürüyor.

CEMEVİNDE TÖREN

Kızılay Meydanı'ndaki Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden ve otopsisinde 'silahlı ateşten çıkan kurşunla ölüm' tesipiti yapılan Ethem Sarıtürk son yolculuğuna uğurlanıyor. Sarısülük'ün cenazesi Batıkent'teki cemevi yakınında bulunan baba evine, sonra da toprağa verilmek üzere Çorum Sungurlu Beylice Köyü'ne götürülecek.

Aynı dakikalarda Kızılay'da cenaze aracını bekleyen binlerce kişiye polis müdahalede bulundu.

Polis ve bekleyenler arasında gerginlik yaşandı. İşte dakika dakika Ankara'da olanlar.

SAAT 13.35

Ara sokaklara kaçan göstericiler ara sokaklardan Kızılay meydana yürümeye başladı. Polis bir çok bira kat kurarken eylemciler ara sokaklardan Kızılay meydanına ulaşmaya çalışıyor. Akatlar 'da da polis göstericilere biber gazı ve tazyikli su sıkmaya devam ediyor.

SAAT 13.30

Ankara'nın farklı semtlerinde de polis müdahaleleri başladı.

SAAT 13.26

Dağılmayan göstericilere polis tekrar müdahale etti ve meydanı kapattı.

SAAT 13.21

Polis göstericilerin dağılması için uyarı anonsları yapıyor. Bir grup çevik kuvvet ekibi ise müdahale için hazırlıklara başladı.

SAAT 13.16

Kızılay'da polis yolu trafiğe açtı.Ara ara eylemcilere müdahaleler sürüyor.

SAAT 13.11

Ethem Sarısülük'ün cenaze konvoyunun Kızılay'a gitmesine izin verilmedi. Cenaze yeniden Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'ne götürülüyor

SAAT 13.00

Türk Bayrağı açan göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericilerin elinde bulunan Türk Bayrağını biber gazı ve tazyikli su sıkarak aldı.

SAAT 12.55

Meydanın bir bölümünde yaklaşık yirmi eylemci ve çok sayıda çevik kuvvet ve Toma aracı var.



Ankara'da Gezi Parkı'na destek gösterileri sırasında ağır yaralanan ve ardından yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün Adli Tıp Kurumu'nda bugün yapılan otopsisinde kafatasından mermi çekirdeği çıkarıldı.

Cenaze töreni Ethem Sarısülük, 1 Haziran'da Ankara Kızılay'da yapılan Gezi Parkı'na destek eyleminde başından yaralanmıştı. Olay günü bir polisin önce havaya sonra ise Sarısülük'e doğru ateş ettiği iddia edilen görüntüler ortaya çıkmıştı.

Ostim'de kaynak işçisi olarak çalışan Ethem Sarısülük, olayın hemen akabinde kaldırıldığı hastanede 14 gün boyunca yaşama tutunmaya çalıştı. Ancak dün beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından kalbinin de durduğu açıklandı.

Ethem Sarısülük'ün ailesi bugün Mülkiyeliler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve İHD Avukatları da katıldı. Açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, “Ethem'in arkasında ağlamayacağız, dik yürüyeceğiz” dedi.

“Bütün halkımızın başı sağ olsun” diye sözlerine başlayan Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de sözlerini şöyle sürdürdü: “13 gündür ailesi olarak can çekişe çekişe bir genç fidanımızın kardeşimizin gözlerimizin önünde eriyerek hücre hücre ölmesine tanık olduk. Yaşananların tekrarlanmaması için herkesi Ethem kardeşimizi güneşe uğurlamaya çağırıyoruz.”

Basın toplantısında cenaze programı da açıklandı. Sarısülük'ün ailesi Pazar günü saat 12.30'da Ethem'in vurulduğu yer olan YKM önünde buluşacak ve buraya karanfiller bırakılacak. Saat 13.30'da YKM önünden Sıhhiye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçilecek. Daha sonra Batıkent Cemevi'nde cenaze töreni gerçekleştirilecek ve ardından annesinin isteği üzerine Sarısülük'ün naaşı, memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesine uğurlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber