Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'a protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Bel-Sen, KESK'e bağlı diğer sendikalar ile Halkevleri üyeleri, ?baskıcı yönetim? uyguladığı gerekçesiyle Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı protesto etti.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Çankaya Belediyesi'nin ana giriş kapısının açıldığı bahçede toplanan grup adına yaptığı basın açıklamasında, Eryılmaz'ın çalışanlarına bakış açısını çeşitli kez basın yoluyla kamuoyuna aktardığını söyledi.

Sendikal haklar ve demokrasi mücadelesinde bugüne kadar pek çok baskı ve engellemeyle karşılaştıklarını ifade eden Baykara, ?Ancak 15 yıllık mücadele sürecimizde işverenin dışarıdan insan getirerek çalışanlarını dövdürdüğü az görülür örneklerdendir? dedi.

?Bir belediye başkanı düşünün ki, çalışanlarının yarısını işten çıkaracağını söylesin? diyen Baykara, şöyle devam etti:
?Ne Çankaya halkı ne de Çankaya Belediyesi çalışanları böylesi bir yönetim anlayışını hak etmektedir. Belediye başkanı, bu düşüncelerini yerel seçimlerden önce açıklasaydı, eminiz ki şimdi oturduğu o koltuğu göremezdi.

Çalışanlarıyla barışık olmayan bir belediye başkanı, halka da nitelikli kamu hizmeti sunamaz. Kendi görevini sağlıklı sürdürmek isteyen her işveren önce çalışanıyla sorunlarını çözmek zorundadır. Hiç kimse baskı ve şiddetle sorunları çözemez.

Belediye başkanının bu tutumunu sürdürmesi durumunda kamuoyu önünde yıpranan sadece Çankaya Belediyesi değil, onun siyasal partisi de olacaktır.?
Baykara'nın konuşması sırasında sendika üyeleri ?Baskılar bizi yıldıramaz?, ?İşçi düşmanı başkan istifa? sloganları attılar.

TOMBUL'UN KONUŞMASI

Protestoya destek vermek için Çankaya Belediyesi'ne gelen KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da belediyenin birinci görevinin halka hizmet olduğunu söyledi.

Halka hizmeti verimli kılabilmek için tüm sendikaların, sivil toplum örgütlerin belediye yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini ifade eden Tombul, ?Belli değerlerle yönetime geldiği iddiasındaki bir yönetici sivil toplum örgütlerini yok sayıyor, 'ben istediğimi yaparım' diyor. Aslında yapmamız gereken bu belediye başkanına istediğini istediği biçimde yapamayacağını göstermekten ibarettir? diye konuştu. Tombul, şunları kaydetti:

?Halka rağmen bir yönetim anlayışı bugüne kadar başarılı olmadı, bundan sonra da başarılı olamayacaktır. Belediye başkanına bir önerimiz var. Yol yakınken bu yanlışından vazgeçsin, yaptığı yanlışlardan ötürü özür dilesin ve 'önümüzdeki dönemde belediyeyi birlikte yöneteceğiz? diyebilme erdemini göstersin. Aksi halde, Çankaya halkı ve örgütleri yönetimle olan ilişkileri gözden geçirecektir.?

Tombul'un, konuşmasında, birçok belediye çalışanın protestoya katılmak yerine kendilerini camlardan izlediğini ifade etmesi üzerine bahçedekiler pencerelerdeki belediye çalışanlarını protesto etti.

NOTLAR

Protestoya katılmak için belediyeye gelen sendika üyeleri bir süre Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki giriş kapısında bekletildi. Bekleme süresinin uzaması üzerine sendika üyeleri, emniyet güçleriyle tartıştılar ve ?Baskılar bizi yıldıramaz? sloganı attılar. Sendika üyeleri, daha sonra kimlik kontrolü yapılarak belediyenin bahçesine alındı. Protesto gösterisi sırasında emniyet güçlerinin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber