Ö.C. davası sanığı polis müdürünün planını ınterpol bozdu

SAKARYA'da 'utanç davası' olarak bilinen 14 yaşındaki Ö.C. adlı kıza 28'i çocuk toplam 34 kişinin cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla açılan davanın ardından yurtdışına kaçan, iddianamede 'bir numaralı şüpheli' olan polis müdürü N.Ş., duruşmaya 5 gün kala teslim olmak için Türkiye'ye gelmek isterken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ö.C. davası sanığı polis müdürünün planını ınterpol bozdu

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, uçağa binerken yakalanarak hakkında 'kırmızı bülten' olduğu için Interpol'e teslim edilen N.Ş.'nin yargılandığı davanın 3'üncü duruşması yarın Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Adapazarı'nda geçen yıl Haziran ayında Ö.C.'ye cinsel istismarda bulundukları ileri sürülen 2'si polis müdürü, 28'i lise öğrencisi, 30 kişi gözaltına alınmıştı, 4 lise öğrencisi ise yakalanamamıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19 lise öğrencisi tutuklanırken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis müdürü N.Ş. 'adli kontrol' kaydıyla serbest bırakılmıştı. Polis müdürü N.Ş., serbest kaldıktan 4 gün sonra yurtdışına kaçmıştı.

N.Ş., bulunamazken hakkında da 'kırmızı bülten' ile arama kararı çıkartıldı. Interpol Daire Başkanlığı'nca, N.Ş.'nin kimlik bilgileri, fotoğrafı ve suçlamayla ilgili bilgiler tüm üye ülkelere bildirildi. N.Ş., bu kararla tüm dünyada aranmaya başlandı.

TUTUKLU SANIK KALMADI

Polis müdürü N.Ş. yurtdışındayken Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu olarak yargılanan 19 lise öğrencisi tahliye edildi. Tutuklu gençlerin ailelerinin cezaevi önündeki tahliye sevinçleri tepkilere neden olurken, dava kapsamında aranan 4 liseli genç ise davanın 2'nci duruşmasına bir hafta kala teslim olduktan sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Tutuklu sanığın kalmadığı davada, yurtdışına kaçtığı için hakkında yakalama kararı bulunan polis müdürü N.Ş.nun duruşmanın 3'ncü celsesine 5 gün kala Türkiye'ye gelerek teslim olmak ve ardından tahliye olmak umudu taşıdığı ortaya çıktı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da olduğu öğrenildikten sonra yaklaşık bir yıldır kendisinden haber alınamayan N.Ş.'nin avukatı, Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın devam edilecek duruşmaya 5 gün kala Sakarya Cumhuriyet savcılığına başvurarak teslim olmak istediğini bildirdi. Yaşanan bu süreçte ise N.Ş.'nin teslim olacağı bilgisini alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü de bir ekibini İstanbul'a havaalanına gönderdi. Ancak 'kırmızı bülten'le aranan N.Ş., Saraybosna'da Bosna Hersek polisi tarafından gözaltına alınınca, davaya 5 gün kala teslim olma planı gerçekleşmedi. Interpol tarafından gözetim altında tutulan iddianamede 'bir numaralı şüpheli' olarak adı geçen polis müdürü N.Ş.'nin yazışmalar sonrasında Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

Bu arada 14 yaşındaki Ö.C.'ye cinsel istismar davasının 3'üncü duruşması, yarın saat 11.00'de 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber