Adana'da polis şiddetine tepki için 1 günlük iş bırakma

Adana'da Gezi Parkı eylemlerindeki polis şiddetini protesto etmek için 1 günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDP üyeleri, protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da polis şiddetine tepki için 1 günlük iş bırakma

Adana'da Gezi Parkı eylemlerindeki polis şiddetini protesto etmek için 1 günlük iş bırakan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDP üyeleri, protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi Atatürk Caddesi'nden, Atatürk Parkı'na yürüdü. Yol boyunca hükümet aleyhine slogan atan eylemciler adına Atatürk Anıtı önünde açıklama yapan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca, Gezi Parkı eylemlerinde tüm insani değerlerin ayaklar altına alınarak gaza boğulduğunu söyledi. Hükümetin polis şiddetini durdurması gerektiğini belirten Karaca şöyle konuştu:

"Bu işin sorumluluğu AKP hükümetinin politikalarını uygulayan başta valiler olmak üzere kolluk güçlerine aittir. Özgürlük ve saygı isteyen halkımız, iktidarın tüm vahşi saldırganlığına inançla, onurla, kararlılıkla ve aşkla karşı koymayı sürdürüyor. Başta hükümetin polisi tarafından uygulanan şiddete derhal son verilmesini ve başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarında uygulanan polis ablukasının kaldırılmasını talep ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre daha hükümet aleyhine slogan atan eylemciler dağıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber