Kadın pilot üsteğmenin gururu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Kepsut İlçesi'nde, doğum yaptıktan sonra kanaması durmayan Feride Karaduman'ı, ağır kış koşullarına rağmen dün hastaneye yetiştiren helikopterin kadın pilotu Üsteğmen Feride Kaya, cesareti ve görev anlayışıyla takdir topladı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver ile hasta kadını Balıkesir Askeri Hastanesi'ne getiren, Arama Kurtarma Filosu Komutanı Hava Pilot Üsteğmen Feride Kaya'yı makamında ağırlayarak, gösterilen özveriden dolayı teşekkür etti.

Karaduman'ın sağlık durumuna ilişkin bilgilerin Balıkesir Valiliği Kriz Merkezi'ne ulaşmasının ardından, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolunun açılması için ekiplerin seferber olduğunu belirten Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Kar kalınlığının 1.5 metre olduğu bölgeye ulaşmakta çaresiz kalınca, 9. Ana Jet Üssü Komutanlığımızı arayarak yardım istedik.

Helikopterle bölgeye giden pilotumuz, zor şartlar altında köye inmeyi başardı. Hastamız ve bebeğini alarak hastaneye intikal ettirdi.

Komutanımız ve pilotumuza teşekkür ediyorum. Silahlı kuvvetlerimiz, zor şartlarda her zaman bize desteğini vererek, imdadımıza yetişmektedir. Sağ olsunlar."

"OPERASYONDA KÖYLÜLERİN KATKISI BÜYÜK"

9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver de kurtarma operasyonunun başarıyla sonuçlanmasında, köylülerin büyük katkısı olduğunu vurguladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle zor bir görevin yerine getirildiğini anlatan Şanver, "Köy halkı, helikoptere iniş sahası açmak için seferber oldu. Helikopterimizin iniş yapabilmesi için köy alanında yaklaşık 1.5 metre kalınlığındaki karı hep birlikte ezdiler" dedi. Tuğgeneral Şanver, operasyonun başarıyla sonuçlanmasının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Arama kurtarma filomuzun bayan komutanı, uçuş gerçekleştirerek, bir hasta ile bebeğinin hayatını kurtardı. Gururluyuz" diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatandaşa hizmeti bir görev kabul ettiğine dikkati çeken Şanver, "Silahlı kuvvetlerimiz zaten bunun için var" görüşünü dile getirdi.

"GÖREVİMİ YAPTIM, MUTLUYUM"

Ağır kış koşullarının ortaya çıkardığı risklere rağmen anne ile bebeğini köyden almayı başaran helikopter pilotu Üsteğmen Feride Kaya ise duygularını soran gazetecilere, "Görevimi başarıyla yaptım, mutluyum" dedi.

Kendisinin de anne olduğunu ifade eden Üsteğmen Kaya, "Uçuş sırasında bütün duygularınızı bir kenara bırakarak, sadece görevinizi başarmaya odaklanırsınız" diye konuştu.

BEBEĞE ALTIN

Daha sonra hastaneye giderek Güney Karaduman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Vali Hatipoğlu, Tuğgeneral Şanver ve Üsteğmen Feride Kaya, bebeğe altın taktı.
Karaduman'a, bebeğin adını ne koyduklarını soran ve "Harun" yanıtını alan Tuğgeneral Şanver, kurtarma operasyonunu gerçekleştiren Üsteğmen Feride Kaya'nın soyadının verilmesini isteyerek, "ikinci adı Kaya olsun" dedi.

Anne Güney Karaduman da duygularını soran gazetecilere, zor bir doğum yaşadığını, helikopterle kendilerini aldıklarında kendisini dünyanın en şanslı insanı gibi hissettiğini vurguladı.

"Beni ve bebeğimi kurtaran askerlerimizden Allah razı olsun" diyen Karaduman, Mehmetçik'e minnettar olduğunu kaydetti.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Alagüney Köyü'nde yaşayan ve doğum yaptıktan sonra kanaması sona ermeyen Güney Karaduman, Balıkesir 9.Ana Jet Üssü'nden havalanan helikopterle, yaklaşık 9 saat süren operasyonun ardından hastaneye götürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber