TRT için sakıncasız müdür aranıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümetin TRT'ye genel müdür olarak atamak istediği herkese 'sakıncalı' gözüyle bakıyor. TRT aylardır vekil ile idare ediliyor.

Sezer, kurumun başına getirilmek istenen isimleri bir bir veto etti. Şenol Demirö'ün atanmak istenmesi üzerine AK Parti iktidarıyla aylarca karşı karşıya gelen Sezer, aynı yönteme İbrahim Şahin'in atanması konusunda da başvurdu.

Sezer, RTÜK'ün TRT'nin başında görmek istediği ve Bakanlar Kurulu'nun kararnamesini Köşk'e gönderdiği Ulaştırma Bakanı Müsteşarı İbrahim Şahin'i de atamadı.

SEZER'E GÖRE SAKINCASIZ KİM?

Yücel Yener, 18 Temmuz 1997 yılında geldiği Genel Müdürlüğü görevini 24 Mart 2003 tarihine kadar kesintisiz sürdürdü. Seçimlerden sonra yeni hükümetle çatışacağı düşünülen Yener, istifa etti. Yener'den boşalan koltuk aylarca boş kaldı. Hükümet TRT Genel Müdürlüğü için Şenol Demiröz'ü önerdi. Demiröz, uzun uğraşlar sonucu ancak 9 Ocak 2004 yılında TRT'nin Genel müdürlüğüne atanabilmişti.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto girişimleri nedeniyle koltuğu epey zaman boş bulunan TRT'de Demiröz de fazla duramadı. Demiröz, 2 Ağustos 2005 tarihinde emekliye ayrıldı. O tarihte bu yana TRT yine vekille idare ediliyor. Hükümetin önerdiği isimlere sıcak bakmayan Sezer, böylece bir kurumu belirsizliğe sürüklemekten geri durmadı.

ŞAHİN SEÇİLDİ

Şenol Demiröz'ün TRT Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasının üzerinden neredeyse 5 ay geçti. Hükümet 1 Kasım 2005 tarihinde TRT Genel Müdürlüğü için Ulaştırma Bakanı Müsteşarı İbrahim Şahin'i seçti. Şahin'in atanmasına ilişkin kararname Çankaya Köşkü'nde aylarca bekletildi. Sezer, Şahin'in atama kararnamesini de 10 Aralık 2005 tarihinde veto ederek TRT'deki inadını ve bilmeceyi sürdürdü.

ŞAHİN'İN NE SAKINCASI VAR?

Cumhurbaşkanı'nın, TRT Genel Müdürlüğü'ne önerilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atama kararnamesini veto etmesi de kafalardaki soru işaretlerini çoğalttı. İbrahim Şahin, kaymakam kökenli bir bürokrat. Değişik aşamalardan geçerek Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığına kadar yükseldi. Daha önce PTT Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Şahin'i TRT'nin başına getirilmek istenirken veto edilmesi Sezer?in çelişkili tavrını ortaya koydu.

Aynı Şahin, müsteşarlık makamına getirilirken Sezer tarafından ataması onaylanmıştı. Şimdi cevabı merak edilen soru:? Ulaştırma Müsteşarı hakkında Köşk'te menfi ne tür bir bilgi olabilir? Varsa neden müsteşar yapıldı?Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber