Kula'da fatura isyanı

Manisa'nın Kula ilçesinde, daha önce Türk Telekom'un bayisi olarak fatura tahsilatı yapan işyerine ödeme yapmalarına rağmen internet ve telefonları kesilen vatandaşlar isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kula'da fatura isyanı

Manisa'nın Kula ilçesinde, daha önce Türk Telekom'un bayisi olarak fatura tahsilatı yapan işyerine ödeme yapmalarına rağmen internet ve telefonları kesilen vatandaşlar isyan etti. Eski Telekom bayisine giden vatandaşlar, faturalarını ödediklerine dair tahsilat belgesi olmasına rağmen internet ve telefonlarının kesik olduğunu dile getirdiler.

İşyeri bayiliğinin Türk Telekom tarafından iptal edilmesine rağmen yasal olmayan bir şekilde fatura tahsilatı yaptığı iddia edilen işyerinin Kula, belde ve köylerindeki yüzlerce vatandaşı mağdur ettiği öne sürüldü. Faturalarını ödemelerine rağmen telefon ve internet bağlantıları kesilen vatandaşlar işyeri sahibinden şikayetçi oldular.

Konuyla ilgili konuşan Hanım Kapucu "Eşimin adına kayıtlı telefonunun Nisan ve Mayıs ayına ait faturalarımı Türk Telekom bayisi olan işyerine yatırdım. Ben faturaların ödendiğini zannediyordum. Bir ay geçmeden telefonumuz kesildi. Daha sonra gittiğimde işyerinin kapandığını gördüm. Kapalı olan işyeri çevresindeki esnafa buradaki çalışanların nereye gittiğini sordum. Ben de tarif edilen işyerine gittim. Telefon faturası yatırırken benden tahsilat yapan bayanı da orada gördüm. Kendilerine yatırdığım paranın Telekom hesabına geçmediğini ve bu yüzdende internet ve telefon hizmetimin kesildiğini, mağdur olduğumu söyledim. Sistemdeki bir aksaklıktan dolayı yatmamış olabileceğini söyleyerek beni savuşturmaya çalıştılar. Bunun üzerine kendilerini elimdeki tahsilat makbuzları ile birlikte gerekli mercilere şikayet edeceğimi söylemem üzerine, oradaki bayan ve kim olduğunu bilmediğim fakat orada çalıştığını tahmin ettiğim kişiler, 'istediğin yere şikayet edebilirsin istiyorsan savcılığın yolunu göstereyim' diyerek beni oradan uzaklaştırdılar. Daha sonra Hamdullah Caddesi'nde yeni açılan Türk Telekom bayisinden faturamın ödenmediğini öğrendim ve savcılığa gittim" dedi.

Yeni açılan Türk Telekom bayisi işletme müdürü Salim Akşit, "Bir ay önce işyerimizi açtık. İşyerimize bazı vatandaşların 'telefonlarımız kesildi' şikayeti ile gelmesi üzerine, telefon numaralarından eski faturalarının yatırılıp yatırılmadığına sistemden baktık ve vatandaşların eski faturalarının ödenmemiş olduğunu gördük. Yüzlerce vatandaşımız ellerinde eski bayiinin tahsilat makbuzları ile bize başvuruyor. Bizler de kendilerine yapılabilecek bir şeyin olmadığını, eski bayiden paralarını tahsil etmeleri gerektiğini söyledik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber