Lösemi hastaları Ak Parti binası önünde 'doktor' eylemi yaptı

ŞANLIURFA'da, lösemi hastaları ve yakınları, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görevli tek hematoloji uzmanı doktorun tayin istemesi nedeniyle bölümün kapandığını ve tedavilerinin aksadığını öne sürerek Ak Parti İl Binası önünde eylem yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lösemi hastaları Ak Parti binası önünde 'doktor' eylemi yaptı

Sağlık Bakanlığı'nın Alo 184 hattını günlerce arayıp doktor istediklerini söyleyen hasta yakını Enes Bakırcı, "Bu çocuklar öldükten sonra mı doktor gönderecekler?" diye tepki gösterdi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji Bölümü, görevli tek doktorun tayin isteyerek ayrılmasının ardından kapandı. Tedavi oldukları bölümdeki tek doktor kentten ayrıldığı için tedavilerinin aksadığını söyleyen lösemi hastası çocuklar ve yakınları, daha önceden yaptıkları eylemlerden sonuç alamayınca öğle saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde bulunan Ak Parti İl Binası önünde toplandı.

Lösemili çocuklar ve aileleri adına konuşan Enes Bakırcı, hastanede görevli tek doktorun tayin isteyerek ayrılmasının ardından tedavi için başka illere gittiklerini ve zorluk yaşadıklarını söyledi. Bakırcı, "Daha önce 3 uzman doktorla hizmet veren hematoloji servisi, geçen 30 Nisan tarihinden itibaren tek kalan doktorun tayini çıkması üzerine kapandı. Şimdi bu amansız hastalığın pençesine düşen hastalarımız ile çevre illere gitmek zorunda kalıyoruz. Oldukça riskli olan bu yolculukta hem hastalarımız, hem de bizler çok eziyet çekiyoruz. Defalarca yaşadığımız bu sorunu ilgili kurumlara ve vekillere iletmemize rağmen bu kentte bir doktor ataması maalesef yapılmadı. Sağlık Bakanlığı böyle ölümcül ciddi hastalıklar için doktor göndermemesine bir anlam veremiyoruz. Bu ülkenin Sağlık Bakanlığı bu sorunu çözemiyorsa kim çözecek? Ancak birilerinin ölmesini mi bekliyorlar? Bizler, her gün gözlerimizin önünde eriyen bu yavrularımıza nasıl sahip çıkacağız. Sağlık Bakanlığı Alo 184 hattını aradığımızda kimse bizi ciddiye almıyor. Bu kentte en az 2 tane hematoloji doktoru atanana kadar bu eylemlerimize devam edeceğiz" dedi.

Lösemi hastası çocuklar ve yakınları, basın açıklamasının ardından Ak Parti İl Binası önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber