Sahilde Onur'u bekliyorlar

SAMSUN'da üç gün önce denizde kaybolan 18 yaşındaki Onur Bayram'ı arama çalışmaları bugün de sonuç vermedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahilde Onur'u bekliyorlar

Babası 41 yaşındaki Burhan Bayram "oğlumu bulun" diye gözyaşı dökerken, ablası 20 yaşındaki Dilek Bayram baygınlık geçirdi. Onur Bayram'ı kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçiren arkadaşı 25 yaşındaki Kadir Altay ise, "Ellerinden yakaladım ancak dalga ve akıntı bizi ayırdı. Arkadaşımı kurtaramadım" dedi.

Atakum İlçesi İncesu Yalı Mahallesi sahilinde üç gün önce serinlemek için denize giren Onur Bayram aşırı dalga ve akıntı nedeniyle suda batıp çıkmaya başladı. Olayı farkeden arkadaşı Kadir Altay da suya atlayıp kurtarmaya çalıştı. Ancak yoğun dalga ve akıntı nedeniyle o da boğulma tehlikesi geçirince, sahilde buldukları ipi denize atan vatandaşlar Kadir Altay'ı kurtardı. Ancak Onur Bayram denizde kayboldu.

Ondukuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Kadir Altay dün hastaneden taburcu oldu. Olayın şokunu yaşadığını belirten Altay, "Olay günü kardeşim ve Onur Bayram ile birlikte denize gittik. Ben sahilde otururken Onur denize girdi. Ancak bir süre sonra batıp çıkmaya başladı. Ben de onu kurtarmak için suya atladım. Akıntı ve dalga çıktı. Onur'u ellerinden yakaladım. Sahile çıkartmak istedim, ancak dalga ve akıntı izin vermedi ve ellerimden kurtuldu. Ben de boğulma tehlikesi geçirdim. Ancak sahildeki vatandaşların suya attığı ipe son anda tutunup kurtulmayı başardım" dedi.

Onur Bayram'ı arama çalışmaları bugün de devam etti. Yaklaşık 9 kilometrelik sahil şeridinde 4 ayrı noktada, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Deniz Polisi, AKUT ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına bağlı 14 kişilik ekip 5 botla birlikte arama çalışmalarını sürdürdü. Arama çalışmalarını olay yerinde takip eden Onur Bayram'ın babası Burhan, annesi Ayşe ve ablası Dilek Bayram birbirlerine sarılarak arama çalışmalarını heyecanla takip etti. Üç gündür sahilde kalan ve geceleri el feneriyle yakınlarıyla birlikte çocuğunu arayan baba Burhan Bayram sinir krizi geçirip gözyaşı dökerek, "Ben nereye gideyim. Kime ne söyleyim. Üç gün oldu çocuğumu bulamadılar. Çocuğumu istiyorum. çocuğumu bulsunlar" diye gözyaşı döktü. Gözyaşı döken babayı yine kızı ve eşi sakinleştirmeye çalıştı.

Babasını sakinleştiren Dilek Bayram'ın ise kardeş acısına daha fazla dayanamayarak kayalıkların üzerinde bayıldı. Yakınları tarafından Dilek Bayram olay yerinde bekleyen ambulansa götürülürken, baba Burhan Bayram ve yakınları ambulansın hastaya geç müdahale ettiği iddiasıyla tepki gösterdiler. Ambulansa alınan Dilek Bayram Ondukuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hava muhalefeti nedeniyle denizin dalgalı olması nedeniyle kayıp Onur Bayram'a bugün de ulaşılamadı. Ancak arama çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber