Kazandıkları tazminatı okul için bağışladılar

Almanya'da yaşayan gurbetçi aile, yıllar önce yanlış tedavi sonucu felç olan kızları için açtıkları tazminat davasından kazandıkları 500 bin Avro'yu, Aksaray'da okul yaptırılması için bağışladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2013 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazandıkları tazminatı okul için bağışladılar

Almanya'da yaşayan Aksaraylı Mülayim ve Şaziye Kaya çifti, henüz bir yaşındayken kalça çıkığında uygulanan ameliyatlar ve narkoz sonucu felç geçiren kızları için tazminat davasından kazandığı 500 bin Avro'yu, Aksaray'da okul yaptırılması için bağışladı.

Aksaray Valisi Selami Altınok ve eşi Gülhan Altınok, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve eşi Aysun Palta ile birlikte, Mülayim ve Şaziye Kaya çiftini ziyaret etti.

Altınok, burada yaptığı konuşmada, hayırsever gurbetçi ailenin, tedavi sırasında mağdur olan çocukları adına tazminattan aldıkları parayı, eğitim kurumlarına yatırarak, Aksaray'da okuyacak çocukların geleceğine katkı yapmak istediklerini söyledi.

Yardım yapabilmenin cesaret işi olduğunu belirten Altınok, "Zenginlik yürek işidir. Bu yürekli teyzemize ve amcamıza teşekkür ediyorum. Ailemiz, meblağ olarak 500 bin Avro katkı yapacak. Biz de Fatih Mahallesi'nde yapacağımız İmam Hatip Orta Okulunu, teyzemizin ve amcamızın katkılarıyla yapacağız. Bitirdikten sonra da bu güzel kızımızın adını o okulda yaşatacağız" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise ailenin bu davranışının güzel bir hayır kapısı olduğunu belirterek, orada okuyacak çocukların dualarının, hem kendilerine hem de Nuray Kaya'ya güzel sevaplar kazandıracağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Baba Mülayim Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kızları Nuray Kaya'yı (32) henüz 1 yaşındayken kalça çıkığı nedeniyle Almanya'da bir hastaneye götürdüklerini belirtti.

Hastanede uygulanan ameliyatlar ve narkoz sonucu felç geçiren kızları Nuray Kaya (32) için başvurdukları Alman mahkemesinin, kendilerine 500 bin Avro tazminat ödenmesine karar verdiğini anlatan Kaya, bu parayı Aksaray'da okul yaptırılması için bağışladıklarını söyledi.

Anne Şaziye Kaya ise yaptırılacak okulda okuyacak çocukların, devlete ve millete hayırlı bir birey olarak yetişmesi için böyle bir bağışta bulunduklarını ifade etti. Kendisinin hiç okula gitmediğini, bu yüzden yapılacak okulda çocukların okumasını istediğini vurgulayan Kaya, "Bunu kızımın adına istiyorum. İnşallah orada ordumuzu, yurdumuzu ileriye götüren hayırlı evlatlar yetişsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber