Bakan Akdağ: Sağlıkta Dönüşüm Projesi büyük bir başarıyla devam ediyor

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da incelemelerini sürdüren Akdağ, Erzurum Nenehatun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni ziyaret etti.

Hastanede günde ortalama 30 doğumun gerçekleştirildiğini belirten Akdağ, çalışmalardan memnun kaldığını ifade etti. Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne de değinen Akdağ, çalışmaların büyük bir başarıyla devam ettiğini söyledi.

Hedeflerinin, hastanelerdeki kaliteyi daha fazla yükseltmek olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları söyledi: ''Bizim hizmetlerimizi bu ülkede kavrayamayanlar oldu. Bazıları,
'AK Parti hükümeti sağlığı piyasalaştırıyor' dedi, oysa biz tam tersini gerçekleştiriyoruz. Performansa dayalı ödeme sistemiyle doktorlarımızın kamuda çalışmaya daha fazla rağbet etmelerini sağlıyoruz.''

Yaptıkları çalışmaların Avrupa'daki meslektaşları tarafından da beğeniyle karşılandığını bildiren Akdağ, ''Birçok meslektaşım, 'Siz 3 yıl içinde bu dönüşümü nasıl gerçekleştirdiniz' diyor. Eksik ararsak eğer, doğru çok eksiğimiz var, ama nereden nereye geldiğimize bakmak lazım'' dedi.

Akdağ, hastanedeki incelemeleri sırasında hastalara, kendilerinden ''bıçak parası'' adı altında para talep edilip edilmediğini sordu. Bıçak parası olayının eskiden yaygın olduğunu, şimdi de zaman zaman benzer olaylara rastlanıldığını belirten Akdağ, yakın gelecekte bu olayın tamamen ortadan kalkacağına inandığını söyledi. Akdağ, daha sonra aynı hastanede tedavi gören amcasının eşi Zühre Akdağ'ı ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber