Memuruyla sözleşme imzalayan belediyeler kervanına Beyoğlu Belediyesi de katıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2006 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyoğlu Belediyesinde Sözleşme Heyecanı

Sözleşme imzalayan belediyeler kervanına İstanbul Beyoğlu Belediyesi de katıldı. Sözleşme, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Torun, Bem-Bir-Sen İstanbul İl Başkanı Levent Uslu, Şube Başkanı İbrahim Fethi Karadeniz ve İşyeri Temsilcisi Gülten Koloğlu tarafından imzalandı.

iki ay süren görüşmeler sonucu imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi ile maaşlarına ek olarak memurlar 210 YTL, şefler 230, Md Yardımcıları 275 ve Müdürler 350 YTL alacaklar. Sözleşmede ramazan ve kurban bayramlarında bayram ikramiyesi verilmesi hükme bağlanırken eylül ayında da memurlara eğitim yardımı sağlandı. Ayrıca her yıl elbise yardımı yapılması da kararlaştırıldı. Doğum, evlilik ve ölüm yardımının da yer aldığı sözleşme memurları sevindirirken Belediye Başkanı A.Misbah Demircan'ın da çok neşeli olduğu görüldü. Törende konuşan Başkan A. Misbah Demircan, çalışanların ekonomik sıkıntısını bildiğini söyleyerek, ?Bem-Bir-Sen ile yapılan bu sözleşme ile çalışanlarımızı biraz olsun rahatlatarak, elele verip Beyoğlu için daha iyi hizmet edeceğiz? dedi. Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da törende yaptığı konuşmada ?Beyoğlu Belediye Başkanımızın yaptığı başarılı çalışmaları ilgiyle izliyor ve taktir ediyoruz. Taktir edilecek bir işe daha imza atarak çalışanların ekonomik sıkıntılarının giderilmesi yönünde bir icraat yapmıştır. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz? dedi.

İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İbrahim Fethi Karadeniz ise, ?Sayın Başkanımız bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde ?sözleşme yapamayız yada para veremeyiz? şeklinde hiçbir beyanda bulunmadı. Hep kaynak arayışı içerisinde oldu. Sonunda belediye bünyesinde yapılan tasarrufun bir kısmını kaynak olarak ayırma kararı aldı. Bu kaynak 2006 için yaklaşık 1 milyon YTL (bir trilyon lira) dir. Türkiye'nin uluslar arası sözleşmelere attığı imzalar ile kabul ettiği sözleşme hakkı yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra daha kapsamlı olarak işlerlik kazanacaktır. Bize düşen görev, memuriyet bilinci ile daha çok hizmet üretmek ve işimizin kıymetini bilerek bağlı bulunduğumuz kurumun başarılı olması için çok çalışmaktır. Bem-Bir-Sen olarak biz halkımızın hizmetindeyiz. Memur arkadaşlarımıza düşen görev ise vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü savunan, ideolojik yapılanmadan uzak, özgürlükçü, üretken ancak adil paylaşımı savunan bir sivil toplum örgütü olan BEM-BİR-SEN'i daha çok desteklemektir.? Şeklinde konuştu.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra Beyoğlu Belediye Başkanı A.Misbah Demircan, Genel Başkanımız Mürsel Turbay ve Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Torun'a çiçek takdim eden işyeri temsilcisi Gülten Koloğlu ve Zeliha Avcı çalışanlardan büyük alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber