Adana'da SDP üyesi 12 kişi gözaltına alındı

Adana’da ‘Gezi Parkı Eylemi’ne destek ve polisin Taksim’e müdahalesini protesto etmek için düzenlenecek eylemi provoke edecekleri ileri sürülen SDP üyesi 12 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da SDP üyesi 12 kişi gözaltına alındı

Adana'da 'Gezi Parkı Eylemi'ne destek ve polisin Taksim'e müdahalesini protesto etmek için Atatürk Parkı'nda bir araya gelip, AK Parti İl Binası'na doğru yürüyüşü kapsayan eylemin provoke edileceği istihbaratını alan polis, Sosyal Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grubu takibe aldı. Grup üyelerinin İnönü Caddesi üzerindeki İnönü Parkı'ndaki otobüs durağında toplanması üzerine harekete geçen polis, 2'si kadın 12 kişiyi gözaltına aldı. Diğer grup üyeleri de kimlik kontrolünden geçirildi ve daha sonra gitmelerine izin verildi.

Gözaltına alınan M.Y., A.C.D, E.K., G.İ., G.T., U.A., A.S., M.Y., M.A., S.A., Y.K. ve G.Ç., sağlık kontrolü için merkez ilçe Seyhan'da bulunan Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Polis, Adli Tıp Birimi önünde geniş güvenlik önlemi alırken, göstericiler de sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber