CHP'li Edirne Belediyesi parasız kaldı

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye, vergi borcu yüzünden Edirne Belediyesi'nin hesaplarına el koydu

Maliye Bakanlığı'nın CHP'li Edirne Belediyesi'nin 2001 yılından beri ödenmeyen 6.5 milyon YTL vergi borcu nedeniyle banka hesaplarına el koyması tartışma yarattı. CHP Merkez İlçe yönetimi AKP'yi, "Edirne düşmanı" ilan ederken, bu nitelemeye öfkelenen AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak, olayın siyasetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye'de hiçbir belediyeye yapılmayan bu uygulama nedeniyle, personel maaşlarını dahi ödeyemez hale geleceklerini belirterek, "vergi borçlarının taksitlendirdiklerini" öne sürmüştü. CHP Merkez İlçe yönetiminden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve AKP yönetimi, "Edirne düşmanı" olarak suçlandı.

Unakıtan'a tepki
Milliyet'e konuşan CHP'li Edirne milletvekilleri de, vergi borcuna karşılık belediyenin banka hesaplarına el konulmasını "Unakıtan'ın siyasi intikam operasyonu" olarak değerlendirdi. AKP il binasında dün bir basın toplantısı düzenleyerek iddialara yanıt veren Budak ise uygulamanın Türkiye'de vergi borcunu ödemeyen birçok belediye için söz konusu olduğunu kaydetti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber